Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αθλητικό Πανόραμα Κυθήρων

Εδώ και 70 χρόνια υπήρξαν στα Κύθηρα πολλαπλές προσπάθειες δημιουργίας διαφόρων ειδών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η σημαντικότερη έιναι εκείνη του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων η οποία έμαθε κολύμπι εκατοντάδες τσιριγωτάκια, με τα όσα προσκόμματα και δυσκολίες υπήρξαν. Χωρίς όμως να παραλείψουμε την δημιουργία αρκετών ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και καλαθοσφαίρισης, όπως επίσης και τις επιτυχίες στο Τάε Κβο Ντο τον καταδυτικό αθλητισμό αλλά και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

Με ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το αθλητικό κέντρο στο Λιβάδι και προσέφερε μέχρι τώρα σημαντικό έργο αλλά πάντα βασισμένο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην καλή θέληση πολλών εθελοντών.΄

Ήδη προετοιμάζεται η δημιοργία και νέου αθλητικού κέντρου από τον Δήμο Κυθήρων σύμφωνα με το πρόγραμμα έργων του Δήμου Κυθήρων και ίσως και δημιουργία άλλων κέντρων σε άλλα σημεία του νησιού προφανώς μελλοντικά.

Προς τι όμως όλα αυτά ;;;;

Μεγάλος αριθμός των εναπομεινάντων νέων του νησιού καταναλίσκουν τα αθλητικά τους ενδιαφέροντα αναπαυόμενοι σε μια ευρύχωρη καρεκλα καφενείου στημένοι μπρος στο γυαλί μιας τηλεόρασης παρακολουθώντας τα σούργελα των ελληνικών οπαδικών ομάδων, τα χάλια μας ήδη έγιναν γνωστά παγκόσμια, και απολαμβάνοντας ένα κρύο fredo.

Οπωσδήποτε υπάρχουν και πολλά άτομα που ακόμα προσπαθούν αλλά προσπαθούν με ένα περίεργο μοναχικό τρόπο του μεμονωμένου και αποκομμένου λύκου.

Σε όλα τα επίπεδα υπάρχει ενδιαφέρον αλλά όπως λέει και ο λαϊκός μύθος, άλλο η κάθε κληματόβεργα μόνης της και άλλο το δεμάτι με τις κληματόβεργες.

Η αλήθεια είναι ότι η διάθεση υπάρχει από πολλές πλευρές εκείνο που λείπει είναι το κίνητρο και το κίνητρο είναι μόνο ένα: Ένα Πανόραμα Κυθηραϊκού Αθλητισμού με την ίδρυση ενός και ενιαίου Κυθηραϊκού Αθλητικού Συλλόγου που θα έχει σαν σκοπό την κάλυψη όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων του νησιού.

Άνθρωποι υπάρχουν, αθλητές υπάρχουν, και ελπίζουμε να πολλαπλασιασθούν, εγκαταστάσεις υπάρχουν και δημιουργούνται νέες. Εκείνο που πρέπει να υπάρξει είναι αρκετοί να πάψουν να σκέφτονται Τσιριγώτικα και προς Θεού ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΥΘΗΡΩΝ, είναι Έγκλημα χωρίς αντίκρυσμα....
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------