Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση για την 70η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

ΑΠΟ                              
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
12-03-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για την 70η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην πολιτιστική εκδήλωση για την 70η Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματίων Αθηνών-Πειραιώς. 

Στην παρέμβασή του μετέφερε τις ευχές και το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη.

Συνεχάρη τους διοργανωτές γιατί είναι φορέας μιας πανάρχαιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Δήλωσε ότι οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα και ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», αλλά γκρίζα μυαλά και επιδιώξεις. Η θάλασσα είναι το στοιχείο που ενώνει εμάς τους νησιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες, γιατί την έχουμε στο DNA μας.

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στο ποιο διάσημο ναυάγιο, που είναι αυτό των Αντικυθήρων και το οποίο ανακαλύφθηκε από Συμιακούς σφουγγαράδες.

Μετά από 120 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής, θέλοντας να τιμήσει τους ηρωικούς σφουγγαράδες για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς την Πατρίδα, το Έθνος, αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό, έχει προγραμματίσει την κατασκευή μνημείου στα Αντικύθηρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε και την πρότασή του για την κατασκευή του ίδιου μνημείου και στη Σύμη, για να σηματοδοτήσει τους άρρηκτους δεσμούς των δύο νησιών.