Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων μηνύει συντελεστές θεατρικής παράστασης - Δείτε γιατί

Στην κατάθεση μήνυσης προχώρησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ κατά των συντελεστών της παράστασης "Jesus Christ Superstar".

Η μήνυση του Μητροπολίτη Κυθήρων αφορά την παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος. 


Η πρεμιέρα της παράστασης "Jesus Christ Superstar" έγινε την Παρασκευή στις 9 Φεβρουαρίου, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, παρουσιάζοντας τον Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των «ΧΙΠΙΣ».

Το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, τηλεφώνησε στο γραφείο της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατήγγειλε την έναρξη της παράστασης αυτής, εξήγησε το βλάσφημο χαρακτήρα του περιεχομένου της και ζήτησε την ανάληψη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάθε απαραίτητης ενέργειας προς άμεση διακοπή της παράστασης αυτής, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr.

Το βράδυ της Παρασκευής, και αφού η παράσταση αυτή ξεκίνησε, ο Μητροπολίτης Κυθήρων προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης μετά συνοδευτικών εγγράφων σε αρμόδια αστυνομική Αρχή. Την ιδία ημέρα υποβλήθηκαν και άλλες τρεις μηνύσεις, δύο εκ μέρους των δικηγόρων Αθηνών και μία εκ μέρους Κληρικού.
-------------------------------------------
Πηγή: vimaorthodoxias.gr 
-------------------------------------------