Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Εντυπωσίασε και φέτος η Βενετσιάνικη Περατζάδα στο Κάστρο Μονεμβασίας

Εντυπωσίασε όσους παρευρέθησαν στο Κάστρο Μονεμβασίας, η «Βενετσιάνικη Περατζάδα», η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018. Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό δρώμενο το οποίο πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά, ως μέρος των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την όλη εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει αλλά και τη δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης και βελτίωσης. Μια εκδήλωση η οποία σχεδιάζεται και οργανώνεται με οδηγό την ιδιαίτερη αισθητική του Κάστρου. Με σεβασμό προς τον περιβάλλοντα χώρο, προτείνοντας παράλληλα ένα τρόπο εορτασμού της Αποκριάς, διαφορετικό από αυτόν που έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

 

  

  

 

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με χαρακτήρες που ήλθαν από το παρελθόν να ζωντανέψουν σε διάφορες γωνιές του Κάστρου. Άτομα του παρελθόντος που περπατούσαν στα σοκάκια και στις δρομικές του Κάστρου και τέλος, αναμείχθηκαν με τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να γυρίσουν το χρόνο στο χθες, να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με το παρελθόν και την ιστορία του τόπου.

 

  

 

Την Περατζάδα φέτος πλαισίωσαν δύο ακόμα δράσεις. Αρχικά, η δημιουργία κοστουμιών εποχής, με σκοπό να προστίθενται κάθε χρόνο νέα κοστούμια που θα απαρτίσουν το βεστιάριο του δρώμενου. Επίσης, δόθηκε θεατρική παράσταση, οποία παρουσίασε την δραματοποιημένη αφήγηση του κλασσικού παραμυθιού «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» του Μαρκ Τουέιν,  τα οποία συμπλήρωσαν το εορταστικό κλίμα των εκδηλώσεων.


 

Συντελεστές
  • Δήμος Μονεμβασίας
  • Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας
  • Ένωση Γυναικών Μονεμβασίας «Οι Μονεμβασιώτισσες»
  • ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (παραχώρηση κοστουμιών)
  • Μαρία Ζερβού (σχεδιασμός, εμψύχωση) – Πολιτιστικός Χώρος «Κυμοθόη»
  • Ίλντα Σελμάνι (δημιουργία κοστουμιών)
  • Θεατρική ομάδα «Ιάσθε Θεάτρω», Χριστίνα Λαμπούση (θεατρική παράσταση)
 

  

  

  

 

----------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr-Γιώργος Η. Βουνελάκης, Φωτό Μιχάλης Καρούνης
---------------------------------------------------------------------------------------