Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ιαματικός... τουρισμός!

Πρόκληση αλήθεια... Υπό τον κ. Πατούλη πολλοί/-ες ήταν εκείνοι που... ανεφώνησαν φωνή μεγάλη σε εκδήλωση και μίλησαν για τις «ευεργετικές ιδιότητες που λαμβάνει ο ιαματικός τουρισμός, η άφιξη αλλοδαπών για θεραπεία στην Ελλάδα» κ.λπ. κ.λπ.

Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Ναι, κατ' εξαίρεση υπάρχουν (αλλά και δικαιολογούνται...) κατα τόπους αφίξεις ξένων στην Ελλάδα για θεραπευτικούς λόγους, κυρίως ιαματικά λουτρά... Ως εκεί όμως!


Η αυθαίρετη γενίκευση ποιον πονηρό στόχο είχε; Ο ιαματικός τουρισμός είναι για την ακρίβεια, άλλη μία, χαμένη δυνατότητα της χώρας μας!

Μια μέρα πριν από τις... φωνασκίες τους περί «ευεργετικού ιαματικού τουρισμού μας», οι πολίτες άκουγαν αριθμούς νεκρών και τραυματιών απ' τα τροχαία της εορταστικής περίοδου που μόλις έληξε... Όταν ακούτε «σοβαρά τραυματίες» από τροχαία, υπολογίστε πως η συντριπτική πλειονότητά τους κληρονομεί αναπηρία!

Αυτοί (όσων αντέχει η τσέπη!) θα αιμορραγήσουν οικονομικά ώστε να κάνουν αποκατάσταση στο εξωτερικό και όχι στο ανεπαρκές Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων των Αγιων Αναργύρων (ΕΙΑΑ), το μόνο προσβάσιμο απ' όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, θα γεμίσουν κατακλίσεις, θα κινδυνεύσουν για πολλούς λόγους...

Πηγαίνετε μια βόλτα, συνομιλήστε εκεί με ασθενείς και θα καταλάβετε! Ούτε δικό του νευροχειρουργό δεν έχει το ΕΙΑΑ, κατ' επίσκεψη πηγαίνει εκεί, τα έχουμε γράψει κατ' επανάληψη!
Και τα ανεπαρκή ιδιωτικά που αυτοαποκαλούνται, αλλά δεν είναι, κέντρα αποκατάστασης δεν προσφέρουν ολική προσέγγιση των σωματικών προβλημάτων...

Όπως έχει, επανειλημμένα, αναφέρει και η «Εφ.Συν.», λόγω καιρικών συνθηκών και μόνο, το συνάλλαγμα που βγαίνει για τα νοσήλια και όχι μόνο, θα έμπαινε στη χώρα μας αν υπήρχε εδώ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ίδρυμα αποκατάστασης αναπήρων!

Τροχαία ατυχήματα, δηλαδή κεφαλαιώδες πρόβλημα της χώρας μας, συν παθολογικά αίτια, εργατικά ατυχήματα και κάθε άλλη αιτία που γεννά κινητικό πρόβλημα συνιστούν ουσιαστικά εγχώρια προβλήματα!

Προσθέστε τις γνωστές κεφαλαιώδεις ελλείψεις γενικών νοσοκομείων, πόσο μάλλον στα χρόνια της κρίσης, ώστε να αναρωτηθείτε κι εσείς «για ποιον ιαματικό τουρισμό μας μιλούν;»...
Προέχει η... ιαματική αποκατάσταση των τεράστιων ελλείψεών μας!
-------------------------------------------------------------------------
Πηγή:  Εφημερίδα των Συντακτών-Σπύρος Τσάμης 
-------------------------------------------------------------------------