Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών «Sial-Paris» 21 – 25 Οκτωβρίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «Sial-Paris» που θα πραγματοποιηθεί  από 21 – 25 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE του Παρισιού. Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.
Η διεθνής έκθεση SIAL PARIS  EXPO (www.sialparis.com)είναι μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν το κλάδο των τροφίμων και του εμπορίου ενώ δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες στην σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές του εξωτερικού.


Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής, με την παρουσία της στην διοργάνωση «Sial-Paris» είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της. Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 60% για την ενοικίαση περιπτέρων εμβαδού 9τ.μ. (το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι εκθέτες). Κατά συνέπεια, το εναπομείναν κόστος για τον κάθε εκθέτη ανέρχεται στα 2.000€ (η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στα 500€ και του Registration fee στα 500€).
Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής. Επιπλέον, θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Τέλος, στην τελική κατάταξη θα ληφθεί υπόψη ο αύξων αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 11η Φεβρουαρίου 2018 με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.grή στο fax της υπηρεσίας 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:
1.    παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί -μεταποιεί  το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή ή η μεταποίηση ή τυποποίηση γίνεται στην Αττική)
2.    την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο και σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης
Για περισσότερες πληροφορίες:
Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771
κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770
κ. Μπιτακλή Ελένη τηλ: 2132065772
------------------------------------------
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
------------------------------------------