Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Απεργία σε Μετρό, τρόλεϊ και πλοία την Παρασκευή

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα, ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία», αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στο Μετρό. Δεν θα κινηθούν τα τρόλεϊ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) θα μείνει η πρωτεύουσα μεθαύριο Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «το οποίο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μία ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, που μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα, ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει: «Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία στα τρόλεϊ αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε απεργία μέχρι και αύριο Πέμπτη.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00, αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει «για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».
-------------------------------
Πηγή: euro2day.gr
-------------------------------