Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Απόπειρα εμπρησμού του ιστορικού ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη

Να βάλουν φωτιά στην οικία «Εμμανουήλ Καπετανάκη» στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, στο κτίριο δηλαδή που από το 1922 κι έπειτα φιλοξενεί το ελληνικό προξενείο, επιχείρησαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακραία στοιχεία. Για θλιβερό πλην μεμονωμένο γεγονός κάνουν λόγο κύκλοι του ελληνικού προξενείου.


Η απόπειρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από σχετικές καταγγελίες του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

«Το ιστορικό ελληνικό προξενείο της Σμύρνης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχθηκε απόπειρα πυρπόλησης με τη στάση των τουρκικών αρχών να είναι απαθής» ανέφερε ο βουλευτής κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σμύρνη για τη γιορτή των Θεοφανείων, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα τιμά τη φιλία με τους γείτονές της αλλά ξέρει να στέκεται απέναντι στις προκλήσεις και να απαντά με τον τρόπο που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο».

Ως «θλιβερό αλλά μεμονωμένο περιστατικό για τον εντοπισμό των δραστών του οποίου ήδη διενεργούνται έρευνες από τις τουρκικές αρχές» χαρακτηρίζουν κύκλοι του ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη την απόπειρα εμπρησμού την παραμονή της πρωτοχρονιάς της οικίας Καπετανάκη, που που ανακαινίσθηκε πρόσφατα προκειμένου να ξαναφιλοξενήσει τις δραστηριότητες του ελληνικού Προξενείου στην περιοχή.
----------------------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
----------------------------------