Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ (γιατί δεν κάναμε ακόμα λωβοτομή)

Η έκτακτη για 5 μέρες δρομολόγηση του ΙΟΝΙΣ στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα ΔΕΝ έγινε λόγω της αποχώρησης του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για ετήσια συντήρηση όπως γράφτηκε σε ορισμένα sites (το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ λείπει για συντήρηση εδώ και 15 μέρες και θα λείπει μέχρι αρχές Μαρτίου χωρίς ποτέ να έχει αντικατασταθεί στη γραμμή της Νεάπολης εδώ και 10 χρόνια!), αλλά λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του ΥΕΝ στην υπογραφή της νέας σύμβασης του ΙΟΝΙΣ, με αποτέλεσμα το πλοίο από σήμερα να μην μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγιά του στις γραμμές του Γυθείου και του Πειραιά. 


Εδώ και 10 χρόνια που είναι το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στη γραμμή της Νεάπολης, πάντα τους μήνες Γενάρη-Μάρτιο βγαίνει σε συντήρηση καθώς τα 2 νησιά εξυπηρετούνται τους μήνες αυτούς μόνο από το περιφερειακό πλοίο. Περιφερειακό πλοίο (ΙΟΝΙΣ) από χτες δεν υπάρχει λόγω λήξης της σύμβασης, η οποία θα ανανεωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μετά από πίεση και φωνές κατάλαβε το ΥΕΝ ότι τα Κύθηρα θα μείνουν χωρίς καθόλου πλοίο για 6 μέρες και έτσι παρακάλεσε τους πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ να το βάλουν εκτάκτως στη Νεάπολη.

Δρομολόγιο στα Αντικύθηρα των 20 κατοίκων δεν θα γίνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (συνολικά 11 μέρες χωρίς πλοίο το νησί) και ο Γ.Γ. του ΥΕΝ μου ζήτησε χτες να "παρακαλέσω" τους πλοιοκτήτες να πάνε και Αντικύθηρα (χωρίς επιδότηση φυσικά), με εμένα να του απαντάω ότι όλα αυτά είναι ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ πράγματα που δεν ταιριάζουν σε Κράτος στοιχειωδώς οργανωμένο. Αν κ. Γενικέ οι πλοιοκτήτες δεν ήταν ο Τουρλομούσης με τον Τσαϊλά αλλά ήταν ο Grimaldi θα μου ζητούσατε πάλι να τον παρακαλέσω να κάνει δωρεάν δρομολόγια στα Αντικύθηρα;;;

Για να ανεφοδιαστεί το νησί με ψωμί παρακάλεσα τον Αρχηγό του Λ.Σ. να μεταφέρει σήμερα προμήθειες στα Αντικύθηρα ελικόπτερο του Λιμενικού, κάτι που έγινε αποδεκτό αμέσως και τον ευχαριστώ θερμά.

Ευελπιστώ την προσεχή Τετάρτη το ΙΟΝΙΣ να επανέλθει στα δρομολόγιά του για να μην χοντρύνει η κατάσταση.

Το ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις ημέρες που είναι κενές συμβάσεως είναι δεδομένο. Εντός ολίγου θα καταθέσω αναφορά στον κ. Εισαγγελέα.

Το να παρουσιάζουμε τα σφάλματα ως επίτευγμα είναι αστείο και δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι...
-----------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------------------