Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΟ                              
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
30-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, παραβρέθηκε σήμερα στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου και του Διοικητικού του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης, η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Ματρώνα Κυπριανίδου, ο Δ/ντης του Αστεροσκοπείου κ. Εμμανουήλ Πλειώνης και πλήθος επιστημόνων .

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές δράσεις και τις νομοθετικές παρεμβάσεις για την έρευνα και την τεχνολογία, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάσχεση της διαρροής του υψηλού επιστημονικού προσωπικού της Χώρας (brain drain).

Ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά με αισιοδοξία που αποπνέουν οι δράσεις αυτές. Επεσήμανε δε στον αναπληρωτή Υπουργό το τεράστιο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής και του ίδιου προσωπικά για το πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο που σχεδιάζεται να γίνει στο νησί των Αντικυθήρων.

Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ανάσχεση της ερήμωσης του νησιού των Αντικυθήρων, αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης και θα συμβάλλει  παντοιοτρόπως στην έρευνα για την κλιματική αλλαγή και συνδυαστικά θα το καταστήσει, πέραν του παγκοσμίως γνωστού και τόσο σημαντικού Ναυαγίου, σημείο αναφοράς και της Επιστημονικής Κοινότητας με ότι αυτό συνεπάγεται τοπικά αλλά και για την εξυπηρέτηση των Εθνικών σκοπών.