Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΑΠΟ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                                    08/12/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ



Κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των συνδυασμών «Αττική» του Γιάννη Σγουρού και «180 μοίρες - η Αττική αλλάζει πρόσωπο», εγκρίθηκε χτες, στην 38η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ» συν. πρ. 510.000,00 €, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι:
- Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ
- Κατασκευή χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park)
- Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος
- Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις μήκος
- Κατασκευή εγκαταστάσεων για σφαιροβολία
-Κτίριο αποδυτήριων με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
-Κτίριο με χρήση ως αναψυκτήριο
-Περίφραξη
-Ηλεκτροφωτισμός
Με την υλοποίηση του έργου, η περιοχή θα αποκτήσει έναν ολοκληρωμένο αθλητικό χώρο φιλικό και προσβάσιμο σε Άτομα Με Αναπηρία, κατάλληλο για την άθληση μικρών και μεγάλων στο νησί των Κυθήρων. Επίσης, οι εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν στους νέους των Κυθήρων που σκοπεύουν να δώσουν εξετάσεις για εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές να κάνουν προπόνηση στα εξεταζόμενα αγωνίσματα, κάτι το οποίο σήμερα δεν είναι εφικτό στα Κύθηρα.

Ο κ. Χατζηπέρος επεσήμανε ότι σταθερή πολιτική της Π.Ε Νήσων είναι η αυτονομία και η επάρκεια των αθλητικών υποδομών σε όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία τα οποία και αποτελούν ιδιαίτερο κομμάτι της Περιφέρειας Αττικής. Γι’ αυτό το λόγο, έχουν προγραμματιστεί και ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και άλλα έργα που αφορούν Αθλητικές Εγκαταστάσεις στις περιοχές της χωρικής μας αρμοδιότητας.