Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Νεότερα για το Παν. Δυτικής Αττικής

Οριστικοποιείται μέσα στην εβδομάδα το τελικό Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, απηύθυνε πρόσκληση συνάντησης, για τη Δευτέρα, προς τους προέδρους πεντε τμημάτων της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας, που αντιδρούν στο Σχέδιο όπως αυτό έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα.
 
Ειδικότερα προσκλήσεις απηύθυνε στους προέδρους των τμημάτων Ραδιολογίας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Οπτικής, Αισθητικής και Διδακτικής Τεχνολογίας.

Ο υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει τη θέση του που είναι συγχώνευση των τμημάτων Ραδιολογίας και Ιατρικών Εργαστηρίων και των τμημάτων Οπτικής, Αισθητικής και Διδακτικής Τεχνολογίας.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου.

Ωστόσο εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής θα ανακοινώσει τη λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οπότε, θεωρείται βέβαιο ότι τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.
-------------------------------
Πηγή:esos.gr
-------------------------------