Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Γενικό Λύκειο Κυθήρων - Αποχή από τα μαθήματα σήμερα 5/12/2017

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών του Λυκείου Κυθήρων οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα σήμερα 5/12/2017. Τα αιτήματα τους φαίνονται στο έγγραφό τους που σας επισυνάπτουμε.

"Στηρίζουμε την προσπάθεια των συμμαθητών μας από τα σχολεία της Αθήνας με αποχή από τα μαθήματα, έχοντας τα εξής αιτήματα:

- Να μην ψηφισθεί το νέο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι εξετάσεις αυξάνονται αντί να μειώνονται, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας.

- Να σταθεροποιηθεί το εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς οι συνεχείς αλλαγές (σχεδόν κάθε χρόνο) δεν επιτρέπουν στους μαθητές να καθορίσουν με σιγουριά το πρόγραμμα τους, αφού πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα αλλαγής του συστήματος.

- Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών όπου υπάρχουν κενές θέσεις, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, καθώς δεν είναι λίγα τα σχολεία -ανάμεσα τους και το δικό μας- που αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων. Στο Λύκειο μας, για παράδειγμα, δεν υπάρχει ακόμη καθηγητής πληροφορικής, τη στιγμή που αρκετά παιδιά δίνουν σε πανελλήνιο επίπεδο το μάθημα αυτό.





Τέλος, θέλουμε με την κίνηση αυτή να τονίσουμε - σε όποιον αμφιβάλλει - πως ως μαθητές ενδιαφερόμαστε περισσότερο από τον καθένα για τα τεκταινόμενα στον χώρο της εκπαίδευσης. Πάνω απ' όλα δεν ανεχόμαστε πλέον να ακούμε δικαιολογίες περί έλλειψης χρημάτων τη στιγμή που 2,4 δισ. δαπανήθηκαν για την άμυνα της χώρας. 




Αναρωτιόμαστε, εν τέλει, έχουμε πόλεμο ή ειρήνη; Γιατί, εφόσον θέλουμε να υποστηρίζουμε πως ζούμε σε ειρήνη, χρειάζεται να λαμβάνουμε και τη μόρφωση που αναλογεί σε ένα τέτοιο καθεστώς μια μόρφωση που δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, βλέπουμε να χάνει ολοένα και πιο πολύ το αληθινό της νόημα."
---------------------------------------------
Γενικό Λύκειο Κυθήρων
---------------------------------------------