Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Έπιασε τα 4,50 ευρώ το έξτρα παρθένο στους Μολάους!

Συνεχίζουν την «ξέφρενη» πορεία τους οι τιμές έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην χώρα μας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το AgroNews, ελαιουργείο στην περιοχή των Μολάων, προσφέρει στους παραγωγούς της περιοχής 4,50 ευρώ το κιλό χωρίς το ΦΠΑ, για τα ελαιόλαδα οξύτητας 0,3-0,4.

Η προσφερόμενη τιμή με ΦΠΑ από το ίδιο ελαιουργείο φτάνει τα 4,85 ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση προς τους ντόπιους αγρότες.Η προσφερόμενη τιμή με ΦΠΑ από το ίδιο ελαιουργείο φτάνει τα 4,85 ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση προς τους ντόπιους αγρότες.

Για όσους ελαιοπαραγωγούς επιθυμούν να πωλήσουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ΦΠΑ, η προσφερόμενη τιμή από το ίδιο ελαιουργείο αγγίζει τα 4,85 ευρώ ανά κιλό, όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση προς τους ντόπιους αγρότες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγραψε η Agrenda, οι τιµές για τους παραγωγούς µε ελαιόλαδο κάτω από 3 γραµµές έφτασαν στα 4,45 ευρώ το κιλό, ενώ και στις υπόλοιπες μεσογειακές αγορές οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν θετική την πορεία των τιμών, καθώς μετά από μία περίοδο σταθερότητας, αυτές ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα.

Στην Ισπανία οι τιµές για τους παραγωγούς έξτρα παρθένου ελαιολάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, διαµορφούµενες στα 3,50 ευρώ το κιλό τη Δευτέρα 5 ∆εκεµβρίου, ενώ στο Μπάρι της Ιταλίας το έξτρα παρθένο τέλος Νοεµβρίου ήταν στα 5,58 ευρώ το κιλό.

«Υπάρχει µεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχει γίνει γνωστό στην αγορά ότι έχουµε χαµηλές οξύτητες», είπε στην Agrenda ο Σωτήρης Μπατσάκης, διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισµού Συκιάς Λακωνίας, που την προηγούμενη εβδοµάδα έκλεισε συµφωνία για τους 20 τόνους που είχε στα 4,45 ευρώ το κιλό. Να σηµειωθεί ότι υπήρξαν και µεγαλύτερες προσφορές, αλλά ο συνεταιρισµός δεν έχει συµπληρώσει τις ποσότητες. 

Αν και όλες τις σεζόν το έξτρα παρθένο του εν λόγω συνεταιρισµού ήταν οξύτητας 0,18-0,20 και φέτος είναι 0,27-0,28 για τις µεγαλύτερες ποσότητες, παραµένει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά τη χαµηλή οξύτητα. Επίσης, στα επίπεδα των 4,45 ευρώ το κιλό έγιναν πράξεις την προηγούμενη εβδοµάδα για το χαµηλόβαθµο ελαιόλαδο και σε συνεταιρισµό στην περιοχή των Μολάων.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ελαιουργείου
-------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: agronews.gr-Αλέξανδρος Μπίκας, Μαρία Κρόκου
-------------------------------------------------------------------------------------