Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Καβάλα: Όχημα με μετανάστες έπεσε σε γκρεμό μετά απο καταδίωξη - Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις παράτυποι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους αργά χθες το βράδυ, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό μετά από καταδίωξη, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη δημοτική κοινότητα Νέα Περάμου του δήμου Παγγαίου, κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού Καβάλας - Θεσσαλονίκης.


Όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες δεν σταμάτησε σε σήμα των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας, αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα, μπήκε στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και ακολούθησε καταδίωξη. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο οδηγός μπήκε σε χωματόδρομο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, να μην υπολογίσει το μήκος του δρόμου και να πέσει σε γκρεμό.

Από το τροχαίο σκοτώθηκαν τέσσερις επιβαίνοντας, ενώ ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τέσσερις με πιο ελαφρά τραύματα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, οχτώ μετανάστες που εισήλθαν λαθραία στη χώρα κι ένας διακινητής, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν χαρτιά, από τα οποία προκύπτει ότι είχε αιτηθεί και είχε λάβει προσωρινό άσυλο, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανηκε σε ιδιοκτήτη από την Αθήνα πακιστανικής υπηκοότητας.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού όλων των επιβαινόντων διήρκεσε αρκετή ώρα, λόγω της μορφολογίας της περιοχής.

Οι άνδρες τους Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και της Συνοριοφυλακής διενεργούν προανάκριση για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια τους δυστυχήματος, αλλά και να συλλέξουν πληροφορίες αναφορικά με τους επιβαίνοντες και τη μετακίνησή τους μέσα στη χώρα.
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------