Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Θραύση και στην Αυστρία οι κρατήσεις για Ελλάδα

Η τροχιά ανόδου στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια το 2018. Όχι μόνο στη Γερμανία, από όπου τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά και στην Αυστρία. Και εκεί «οι τουρ οπερέιτορς ποντάρουν ξανά στην Ελλάδα για το 2018», γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στην ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως σημειώνει, «ο φόβος για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και φυσικές καταστροφές δεν αποτρέπει τους Αυστριακούς να ταξιδεύουν ? όμως επιλέγουν περισσότερο τουριστικούς προορισμούς στους οποίους αισθάνονται τουλάχιστον ασφαλείς. 


Η Τουρκία εξακολουθεί να αποφεύγεται, η Ελλάδα και η Ισπανία αντιθέτως καλπάζουν, όπως λένε ομόφωνα οι μεγαλύτεροι τουρ οπερέιτορ στην Αυστρία, η TUI και η REWE Austria Touristik (IST Billa Reisen). Εκτιμούν ότι και το ίδιο θα συμβεί και το 2018».

Το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας επισημαίνει ότι η Ελλάδα, στην οποία ποντάρουν σήμερα οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι, ενέπνεε μεταξύ 2011 και 2016 ανησυχία στον κλάδο εξαιτίας της κρίσης χρέους αλλά και της όξυνσης στο πεδίο του προσφυγικού. Όμως «οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα», σχολίασε ο επικεφαλής της Rewe Austria Touristik Μάρτιν Φαστ, επισημαίνοντας ότι όταν οι ανησυχητικές εξελίξεις πάψουν να απασχολούν την επικαιρότητα, η τουριστική ζήτηση για τον εκάστοτε προορισμό τον οποίον αφορούν οι αρνητικές αναφορές αρχίζει και πάλι να αυξάνεται σταδιακά.

Όπως γράφει η Der Standard, «μετά από μαζική αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα και Ισπανία φέτος, οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ αύξησαν για άλλη μια φορά αισθητά την προσφορά τους για την καλοκαιρινή σαιζόν του 2018. «Έχουμε αυξήσει κατά περισσότερο από ένα τρίτο τις εγγυημένες θέσεις σε πτήσεις προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάρτιν Φαστ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αντίστοιχη αύξηση κατά 20% προέβη και η TUI στην Αυστρία, η οποία είδε τον τζίρο των κρατήσεών της για την Ελλάδα να αυξάνεται κατά 25% το καλοκαίρι που πέρασε συγκριτικά με έναν χρόνο πριν. Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα ήταν για την TUI ο προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις το καλοκαίρι του 2017.
----------------------------------
Πηγή: Deutsche Welle
----------------------------------