Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στην τελική ευθεία η λοταρία αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διενέργεια από το υπουργείο Οικονομικών της λοταρίας με βάση τις αποδείξεις δαπανών που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ενδεχομένως και αύριο το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην πρώτη λοταρία στην οποία οι λαχνοί θα αφορούν αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών των φορολογούμενων κατά τον μήνα Οκτώβριο. 

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών η λοταρία θα αφορά την κλήρωση 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 1.000 τυχερούς φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι μετά την πραγματοποίηση της πρώτης κλήρωσης, φέτος θα πραγματοποιηθεί άλλη μία λοταρία. 

Πρόκειται για τη μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου βάσει της οποίας θα διανεμηθεί στους τυχερούς πολύ υψηλότερο ποσό αφού συνολικά για όλο το έτος είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 12.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτόν. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Πως γίνονται οι κληρώσεις
-Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος – ΑΦΜ θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών
-Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο
-Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό
-Κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί
-Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου που έχει δηλώσει. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και επίσης δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του φορολογουμένου είτε προς την Εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία
--------------------------------------
Πηγή:  koutipandoras.gr
--------------------------------------