Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εως τις 8 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για τις επτά τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις επτά τηλεοπτικές άδειες, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου. Η προκήρυξη είναι στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να γίνει έως τις 8 Ιανουαρίου 2018.


Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι οι προϋποθέσεις της παρούσας αδειοδότησης διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και οι άδειες προκηρύσσονται για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η διάρκεια ισχύος των αδειών είναι δεκαετής και το πρόγραμμα των αδειούχων παρόχων θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (HD) μέχρι τις 31/12/2021.

Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα υποβάλλουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3.5 εκατ. ευρώ η οποία θα έχει διάρκεια 365 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης. Επίσης, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για τη χορήγηση μόνο μιας άδειας. Το τίμημα κάθε άδειας θα καταβληθεί σε δέκα ισόποσες δόσεις, ενώ μετά την καταβολή της πρώτης δόσης οι οριστικοί υπερθεματιστές θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα προκηρυχθούν επιπλέον άδειες γενικού περιεχομένου, ωστόσο θα προκηρυχθούν άλλες κατηγορίες παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος.

Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάποιες από τις προκηρυσσόμενες άδειες παραμείνουν αδιάθετες, το ΕΣΡ θα τις επαναπροκηρύξει με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία και για δεκαετή διάρκεια.

Αναλυτικά τι περιλαμβάνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες: 

 ΦΕΚ για τις τηλεοπτικές άδειες
--------------------------------------
Πηγή: Καθημερινή
--------------------------------------