Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Άφιξη ''Ιονίς'' στα Κύθηρα

Ιστορική μέρα για το νησί μας, η 27η Οκτωβρίου 2017,ημέρα Παρασκευή, όπου το πλοίο "Ιονίς", πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι προς τα Κύθηρα.

Το πλοίο αναχώρησε στις 2 το μεσημέρι από τον Πειραιά με προορισμό τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Χθες σε μια μικρή τελετή που έγινε στο πλοίο, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

 
Ευχήθηκε καλές δουλειές, να είναι καλοτάξιδο το πλοίο και ο ‘Αγιος των θαλασσών Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη του.

Στην τελετή των εγκαινίων επίσης μίλησε ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, παρέστησαν οι πλοιοκτήτες κ.Τουρλομούσης και κ.Τσαϊλάς, εκατοντάδες Κυθήριοι, Αντικυθήριοι, Κρήτες και μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, Βουλευτές και ο Υπαρχηγός του Λ.Σ. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π. Νήφων, ενώ ο Δήμαρχός μας δώρισε στον πλοίαρχο κ. Δημήτριο Λαδά μια εικόνα του Προστάτη των Ναυτικών Αγ. Νικολάου.

Η υπογραφή της σχετική σύμβασης μεταξύ εκπροσώπων της ναυτιλιακής εταιρείας και του υπουργού Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή υπεγράφη την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο υπουργείο Ναυτιλίας.







Το πλοίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι με επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 46.000 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.

Επίσης θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στη γραμμή Πειραιά-Κύθηρα,Καστέλι με επιστροφή, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 41.000 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.

Στη γραμμή Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι με επιστροφή θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, κάθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 27.600 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.

Από τον Πειραιά το συγκεκριμένο πλοίο θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Τρίτη.
Το μήκος του πλοίου ΙΟΝΙΣ είναι 96,30μ, πλάτος 17,40μ. και βύθισμα 4,40μ.
Το πλοίο που αγοράστηκε τον Ιούλιο του 2017 από την ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. προκειμένου να δρομολογηθεί στη γραμμή των Κυθήρων, επισκευάστηκε σε ναυπηγείο στο Πέραμα.







Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην ευτυχή κατάληξη, αφού το νησί μας ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα μετά από την 5μηνη αποκοπή του από τον Πειραιά,το Γύθειο και την Κρήτη.

Συγκινητικότατη η εικόνα όλων των συμπατριωτών μας που παραβρέθηκαν στο λιμάνι των Κύθηρων για να υποδεχθούν το πλοίο,με ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματισμένο στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.











Καλά ταξίδια "Ιονίς"!!!
---------------------------------------------------------------------------------
Τίνα Ταμβάκη-Φωτό: Τίνα Ταμβάκη, Ειρήνη Βενέρη-Τραβασάρου
---------------------------------------------------------------------------------