Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

«Κοινωφελής εργασία» ανηλίκων με αξιόποινες πράξεις σε Δήμους [ΚΥΑ]

Με στόχο την κοινωνική ένταξή τους, με εξωιδρυματικά μέτρα, Κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών και Υγείας), επιτρέπει την παροχή «κοινωφελούς εργασίας» ανηλίκων άνω των 15 ετών και νέων 18 – 25 ετών, που έχουν τελέσει αξιόποινη πράξη, με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανηλίκων, σε φορείς του Δημοσίου και Δήμους. 
 
Το αναμορφωτικό αυτό μέτρο δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τους 9 μήνες από την έκδοση της δικαστικής απόφασης και σε καμία περίπτωση τις 150 ώρες συνολικά.

Επίσης, οι ανατεθείσες εργασίες, στο πλαίσιο της παροχής «κοινωφελούς εργασίας», δεν πρέπει να εμπεριέχουν στοιχεία επικινδυνότητας.

Οι ανήλικοι και οι νέοι στους οποίους έχει επιβληθεί το αναμορφωτικό μέτρο της παροχής «κοινωφελούς εργασίας» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Φ.Κ.Α. ως μισθωτοί κατά του κινδύνου του ατυχήματος, με την καταβολή αντίστοιχης εισφοράς (1% επί του βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών).

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο .pdf η ΚΥΑ 
------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
------------------------------