Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δέσμευση Κυρ. Μητσοτάκη για κατ' οίκον διανομή φαρμάκων για καρκινοπαθείς και ΑμεΑ

Κανένας καρκινοπαθής δε θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του, καθώς αυτά θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.


Αυτή θα είναι μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θα εξαγγείλει στο αυριανό προσυνέδριο στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συγκεκριμένη δέσμευση αποτελεί την αυτονόητη απάντηση της ΝΔ στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως σημειώνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την οδό Πειραιώς η κατ' οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους συμπολίτες μας με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α) έχει ασήμαντο κόστος -το οποίο ήδη υπολογιστεί από τη ΝΔ-, ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Το 3ο προσυνέδριο του Κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ιωάννινα, είναι επικεντρωμένο στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν βρεθεί στα χρόνια της κρίσης σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια.

Στόχος της ΝΔ είναι να καταδείξει ότι η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδείξει πολλές από τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλισης και της Υγείας.

Οι τρεις ενότητες του προσυνεδρίου είναι:

- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.
- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.
- H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.
----------------------------------------------------------
Πηγή: liberal.gr-Γιάννης Τρουπής 
----------------------------------------------------------