Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Η Κατερίνα Παπακώστα διεγράφη μετά την χθεσινή της «υπεράσπιση» του Πάνου Καμμένου στην κόντρα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Βουλή.


Παρελθόν αποτελεί πια για τη Νέα Δημοκρατία η μέχρι σήμερα βουλευτής του κόμματος στη Β Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα.
Την Πέμπτη το πρωί ανακοινώθηκε από τη Βουλή η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία την θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βράδυ της Τετάρτης ήταν σύμφωνα με γαλάζιους κύκλους ιδιαιτέρως εξοργισμένος με τη χτεσινή συμπεριφορά της κ. Παπακώστα στην ολομέλεια της Βουλής όπου η βουλευτής άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη στην κόντρα που είχε ο αντιπρόεδρος με τον υπουργό άμυνας Πάνου Καμμένου αλλά και λόγω της αρχικής πρόθεσης της να αποδεχθεί πρόσκληση του Πάνου Καμμένου να χειριστεί θέματα στο Υπουργείο και στη νομοτεχνική Επιτροπή που αφορούν ΑΜΕΑ και συντάξεις χηρείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Παπακώστα φωτογραφίζοντας την σφοδρή αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο ζήτησε από τον προεδρεύοντα να λαμβάνει μέτρα για τέτοιες συμπεριφορές.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που βρισκόταν στην αίθουσα άκουσε οργισμένος την κ. Παπακώστα να τον αδειάζει και όταν εκείνη δέχτηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να «συντονίσει» τα θέματα των ΑΜΕΑ και των συντάξεων χηρείας, προκειμένου να έρθουν ως ρυθμίσεις σε άλλο νομοσχέδιο ζήτησε το λόγο για να την αδειάσει και αυτός με τη σειρά του λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε καμία προσχηματική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑΜΕΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση κι έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά.

»Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας Βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική επιτροπή. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου».

Είχε προηγηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος οποίος είχε χαρακτηρίσει την πρόταση του Πάνου Καμμένου και την αποδοχή της απο την Κατερίνα Παπακώστα ως κολλητιλίκια και παιχνιδάκια.
Όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και ο Άδωνις Γεωργιάδης έφυγε από τη Βουλή δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για την στάση της κ. Παπακώστα. Και έφτασε μέχρι το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στενοί συνεργάτες του επικοινώνησαν με την κ. Παπακώστα και της ξεκαθάρισαν πως αν δεν προβεί άμεσα σε διευκρινιστική δήλωση τίθεται θέμα διαγραφής της από τη Νέα Δημοκρατία.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο ενδεχόμενο να διαγραφεί από το κόμμα της εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση με την οποία αποποιούνταν αυτό που νωρίτερα είχε δεχθεί στη Βουλή.

«Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο» ανέφερε στην γραπτή δήλωση της η βουλευτής της νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά δε το θέμα της κόντρας Γεωργιάδη Καμμένου η κ Παπακώστα γενίκευσε την θέση της κάνοντας λόγο για πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες της Βουλής και επεσήμανε ότι πρόκειται για θέση της, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε.

«Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».
Πριν λίγους μήνες η κ. Παπακώστα είχε απειληθεί ξανά με διαγραφή όταν με δηλώσεις της στην εφημερίδα Ειδήσεις ζητούσε να αποσύρει η Νέα Δημοκρατία το αίτημα της για εκλογές τώρα και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλειδώσει στο υπόγειο τον Άδωνι Γεωργιάδη ως ακραία φωνή.
---------------------------------------------
Πηγή:  tribune.gr
---------------------------------------------