Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Δοκιμαστικός πλούς του πλοίου "ΙΟΝΙΣ"

Με απόλυτη επιτυχία διενεργείται και ολοκληρώνεται ο πρώτος δοκιμαστικός πλούς του πλοίου "ΙΟΝΙΣ" στον Σαρωνικό κόλπο.

Το πλοίο ξεκίνησε στις 10.05 π.μ. από τη θέση αγκυροβολίας του στο Πέραμα και εκτέλεσε την δοκιμαστική του διαδρομή καθ' όλο το μήκος του Σαρωνικού, ενώ επί του παρόντος επιστρέφει και αναμένεται να αγκυροβολήσει στο σημείο της αγκυροβολίας του στο Πέραμα.


Ως γνωστό ο δοκιμαστικός πλούς προηγείται της δρομολόγησης κάθε επιβατηγού πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί από τις αρχές ότι πληροί απολύτως όλους τους κανόνες ασφαλείας και εξασφάλισης των επιβατών.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες μανούβρες και κινήσεις  έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η αξιοπλοϊα αλλά και όλες οι δυνατότητες των μηχανικών μερών του πλοίου στις πλέον δύσκολες περιστάσεις.


Την εκτέλεση του δοκιμαστικού πλού παρακολούθησε σαν προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.



Το πλοίο μετά την αγκυροβολία του θα αναμείνει την Π.Α. από την αρμόδια υπηρεσία του Υ.Ν., ώστε να ανακοινώσει και επίσημα τα δρομολόγια του προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού, τα οποία όπως έχουμε ήδη πληροφορήσει θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24/10/2017.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα "ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ" στο "ΙΟΝΙΣ" και να ελπίσουμε ότι από δώ και πέρα δεν θα χρειαστεί να ξαναγράψουμε ποτέ πια τίποτε περισσότερο από τα εκτελούμενα δρομολόγια της γραμμής.


Πιστεύω ότι τόσα χρόνια δρομολογιακής συγκοινωνίας ούτε ο Ιώβ δεν θα τα άντεχε. Φαίνεται ότι οι Κυθήριοι σε αυτό τον ξεπέρασαν πια...

----------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------------