Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Εσωκομματική... ανάκριση σήμερα για τον Τσίπρα -Γιατί γκρινιάζουν οι «53»

Από την «βάσανο» της εσωκομματικής...ανάκρισης περνάει σήμερα ο πρωθυπουργός, καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 συνεδρίαση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.



Στο...μικροσκόπιο του κόμματος αναμένεται να μπουν ποικίλης φύσεως θέματα.

Οι τελευταίες εξελίξεις από τον πρόσφατο έλεγχο των δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση, αλλά και το...προσφυγικό, αναμένεται να μονοπωλήσουν τη συζήτηση μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών. Ειδικά δε για το προσφυγικό, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida έχει κληθεί να δώσει το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος εδώ και καιρό δέχεται "πυρά" από την πτέρυγα των «53». Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Όσο για την αναβάθμιση των F16 και τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ- που προκάλεσαν κυρίως την αντίδραση του Νίκου Φίλη- περνούν μάλλον σε δεύτερη μοίρα έπειτα από την τοποθέτηση που προηγήθηκε στην ώρα του πρωθυπουργού.

Γκρίνια για το προσφυγικό από τους «53»

Η εσωκομματική τάση των «53» μετά και από την σχετικά πρόσφατη - πλην όμως αποτυχημένη απόπειρα να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο παρουσία του κ. Μουζάλα- ετοιμάζεται σήμερα να απασφαλίσει και να εστιάσει
σε θέματα διαχείρισης για το προσφυγικό.

Εξ’ αυτού του λόγου, προηγήθηκε κλειστή συνεδρίαση της τάσης πριν λίγα εικοσιτετράωρα. Οπότε και αποφάσισαν να προσέλθουν σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία με μια σειρά προτάσεων.

Στέλεχος των «53», δίνει τον τόνο και αναφέρει στο iefimerida ότι «δεν συμμεριζόμαστε τόσο την ανησυχία για τις ροές». Αντιθέτως, σχολιάζει ότι πρέπει να συζητηθούν θέματα όπως ο απεγκλωβισμός των ανηλίκων, των ευπαθών ομάδων. Και να διασφαλιστούν αποτελεσματικές διαδικασίες ασύλου και μετεγκατάστασης.

Καχύποπτοι για τη διαπραγμάτευση

Όσο για τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρίτης αξιολόγησης, εκτιμούν ότι «δεν αποκλείεται να ανοίξουν κάποια θέματα το επόμενο διάστημα».

Εκφράζοντας ανησυχία για προαπαιτούμενα όπως είναι τα ενεργειακά και οι ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα, τάσσονται υπερ μιας αναδιανομής σχολιάζοντας πως υπέστησαν θυσίες τα μικρά και μεσαία στρώματα.

Μαγειρεύουν κείμενο και ζητούν επανεκκίνηση

Με το βλέμμα, τέλος, στραμμένο στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η τάση «μαγειρεύει» κείμενο που θα αποτελεί πρόταση συνολικής επανεκκίνησης- όπως το χαρακτηρίζουν- σε μια προσπάθεια κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να βρουν κοινό βηματισμό.
-----------------------------------------
Πηγή: iefimerida.gr
-----------------------------------------