Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Έως και 4 χρόνια για τα “εφάπαξ” Δημοτικών Υπαλλήλων

Ανταποκρινόμενο στην αγωνία συνταξιούχων δημοτικών υπαλλήλων, που επικοινώνησαν με το epoli.gr για την καθυστέρηση στην απόδοση των εφάπαξ, το epoli.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Θανάση Καποτά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι που εντοπίζουν καθυστερήσεις στην απόδοση των εφάπαξ για περισσότερα από τρία χρόνια, κάνοντας λόγο για δικαιούχους “β’ κατηγορίας”, αφού όπως καταγγέλλουν, συνάδελφοί τους δημόσιοι υπάλληλοι, τα λαμβάνουν ταχύτερα απ’ αυτούς. 


“Πάνω από 20.000 εφάπαξ από την αρχή του έτους”
“Υπήρχαν καθυστερήσεις”, παραδέχεται στο epoli.gr ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Θανάσης Καποτάς, αλλά όπως επισημαίνει, “πλέον εκταμιεύονται κανονικά τα εφάπαξ”. “Ο οργανισμός έχει αποδώσει τα εφάπαξ του Ιουλίου του 2014”, υπογραμμίζει. “Από την αρχή του χρόνου έχουν αποδοθεί σε όλους τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου, πάνω από 20.000 εφάπαξ”, διαβεβαιώνει.

“Οι δήμοι καθυστερούν να στείλουν στοιχεία”
Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην απόδοση των εφάπαξ δημοτικών υπαλλήλων, ύστερα από αιτήματα αναγνωστών – επισκεπτών του epoli.gr, ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου εξηγεί ότι, “οι υπηρεσίες του φορέα αποστέλλουν άμεσα αίτημα στους δήμους, ζητώντας να μας ενημερώσουν για τους μισθούς της τελευταίας πενταετίας, ώστε να υπολογιστεί το εφάπαξ”. “Όσο πιο γρήγορα αποστείλουν οι υπηρεσίες του κάθε δήμου τα στοιχεία που ζητάμε, τόσο πιο γρήγορα δρομολογείται η εκταμίευση του εφάπαξ”, διευκρινίζει ο κ. Καποτάς, υπογραμμίζοντας ότι, “υπάρχουν περιπτώσεις δήμων που καθυστερούν την αποστολή των στοιχείων”.
----------------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
----------------------------------------