Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Κύθηρα: Χωρίς ρεύμα - Σε απόγνωση οι επαγγελματίες του τουρισμού

Σε απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και εστίασης στα Κύθηρα καθώς εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι στο νησί είναι χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα αρκετά από τα προϊόντα που είχαν σε ψυγεία και καταψύκτες να έχουν αλλοιωθεί.

«Τα ευπαθή προϊόντα μιλάμε για παγωτά, δυστυχώς τα πετάξαμε. Είναι μια ζημιά που μπορεί να μην είναι μεγάλη όμως στις ημέρες μας είναι υπολογίσιμη. Κάποια άλλα πράγματα σε καταψύκτες και ψυγεία δεν μπορέσαν να διατηρηθούν οπότε αναγκαστικά τα πετάξαμε κι αυτά» λέει στο CNN Greece η ξενοδόχος, Μάντυ Κορώνη.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν γεννήτριες οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που βρίσκονται στα Κύθηρα και μάλιστα σε μια περίοδο που η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Οι πελάτες είναι πιεσμένοι γιατί δεν έχει ρεύμα δεν μπορούν να ανοίξουν κλιματιστικό, δεν μπορούν να μπουν στα δωμάτια να κάνουν μπάνιο, δεν μπορούν να φάνε» λέει η κυρία Κορώνη.

Μεγαλύτερη αναστάτωση έχει προκληθεί στα χωριά όπου πλησίασαν οι φλόγες. Αρκετοί από τους τουρίστες μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές ενώ κάποιοι έντρομοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί.

«Κινδύνευσαν χωριά, έχουν αδειάσει καταλύματα και έχουν προωθήσει τους πελάτες σε άλλα καταλύματα του νησιού ενώ αρκετοί τουρίστες φύγανε» δηλώνει η πρώην πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων στα Κύθηρα, Μάντυ Κορώνη.
------------------------------------------------------
Πηγή: cnn.gr-Ειρήνη Ανδρουλάκη
------------------------------------------------------

Σχόλιο Σελίδας: Συνήθως όταν μια σελίδα προβαίνει σε μια δημοσίευση καλό θα είναι να παίρνει και σωστές πληροφορίες. Φαίνεται ότι η κ. Ανδρουλάκη είναι νέα στο επάγγελμα και βασίστηκε σε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο νομίζοντας ότι "έβγαλε λαγό".....

Την πληροφορούμε λοιπόν ότι εκτός του ότι από την φωτιά καταστράφηκαν αρκετοί ξύλινοι στύλοι της ΔΕΔΔΗΕ η ΔΕΗ σε περιπτώσεις φωτιάς και για προληπτικούς λόγους προβαίνει σε ολική διακοπή ρεύματος για προστασία καταναλωτών και κατοίκων.

Επίσης εάν έκανε σωστό ρεπορτάζ θα μάθαινε ότι με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών τεχνιτών εναεριτών το ρεύμα επανήλθε πολύ σύντομα σε πολλές περιοχές του νησιού εν με την συνεπικουρία κλιμακίου τεχνιτών που έφθασε από Λακωνία και μέσα σε ελάχιστο χρόνο και παρά τους καμένους στύλους, από χθες τα μεσάνυχτα το ρεύμα επανήλθε σε όλο το νησί πλήρως.

Τώρα όσον αφορά την κ. Κορώνη φαίνεται σαν κάποια που μόλις για πρώτη χρονιά βρίσκεται στο Τσιρίγο και δεν έχει ζήσει μια ολόκληρη ζωή στο νησί. 

Όσα περιγράφει μόνο γέλωτα προκαλούν στους περισότερους τσιριγώτες, και όταν λέει ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν γεννήτριες ψεύδεται ασυστόλως. Διότι οι "Πραγματικοί Επαγγελματίες" που σέβονται την δουλειά και τους πελάτες τους έχουν ΟΛΟΙ. Αυτοί που δεν έχουν είναι όσοι κυνηγάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και έχουν γεμίσει με καβούρια τις τσέπες.

Όσο για τον πανικό που επιχειρεί να σπείρει λέγοντας ότι μαζικά εγκαταλείπουν οι επισκέπτες το νησί μάλλον φαίνεται ότι προέρχεται από επικίνδυνο όνειρο ύστερα από βαθύ ύπνο, {Α! και αλήθεια πως φεύγουν πετώντας η κολυμπώντας, δεν μας διευκρίνησε ακριβώς....}, και όχι τίποτε άλλο αλλά ...ξύνισε και το γάλα ...από τα λυωμένα...παγωτά...

Καλό λοιπόν είναι να προσέχουμε τι γράφουμε και τι διαδίδουμε γιατί υπάρχει και ΕΣΡ κ. Ανδρουλάκη....