Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Παρερμηνεία Δημάρχων στην εφαρμογή του Νόμου "Σκουρλέτη" για τους συμβασιούχους Δήμων

Επιστροφή για 6 απολυμένους συμβασιούχους εργάτες Κοιμητηρίων, προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, μετά από παρέμβαση της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr. 


Όλα ξεκίνησαν όταν, παρά τη σαφή πρόβλεψη του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 και ενώ την ίδια ώρα, 3 συμβασιούχοι – “παρατασιούχοι” συνάδελφοί τους συνέχισαν την υπηρεσία τους με παλαιότερη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου βάσει του προαναφερόμενου νόμου, εκείνοι απολύθηκαν με την αιτιολογία ότι, δεν ήταν συμβασιούχοι από παράταση (είχαν μόνο ένα 8μηνο – από 9/11/16 έως 8/7/17).

Οι 6 συμβασιούχοι, στη συνέχεια, προσέφυγαν σε δικηγόρο, αλλά και σε καταγγελία στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (το θέμα τους συζητήθηκε στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο), καταθέτοντας παράλληλα ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά τις ενέργειες του αυτές, το θέμα τους συζητήθηκε κατά προτεραιότητα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (ήταν 9ο θέμα ημερήσιας διάταξης) - παρουσία της δικηγόρου τους και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κας Μαρίας Κατούδη, που εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, υποστήριξε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων - με το Δ.Σ. να αποφασίζει την παραμονή, με την υπογραφή νέων συμβάσεων, των 6 εργατών, παραδεχόμενο ουσιαστικό το λάθος της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου του Δήμου ότι, λόγω του ότι, δεν ήταν “παρατασιούχοι” δεν ενέπιπταν στο νέο νόμο.

Όμως, ο Ν.4479/2017 και το Άρθρο 24 αυτού είναι σαφές, αφού αναγράφει: «…το σύνολο του προσωπικού που είχε προσληφθεί σε θέσεις αντίστοιχων καθηκόντων µε συµβάσεις εργασίας ορισµένου χρόνου και εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του µέχρι την 7.6.2017».
---------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
---------------------------------