Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 15/7/2017 - Διακοπή δρομολογίων του περιφερειακού πλοίου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής 14/7/2017 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Στο στάδιο της ενημέρωσης συζητήθηκε το ζήτημα της διακοπής δρομολογίων του περιφερειακού πλοίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κομηνός τόνισε με έμφαση ότι το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί από τη Δημοτική Αρχή, η οποία από την αρχή πιέζει συντονισμένα προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής ομαλότητας της περιοχής. 


Σημειώνεται ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων της δημοτικής πλειοψηφίας και των δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, ενώ στην πρόσκληση του Δημάρχου για διαπαραταξιακή συζήτηση επί του θέματος, η μείζων μειοψηφία απείχε αδικαιολόγητα. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με συναίνεση και ομόνοια και να μην εντάσσεται σε αντιπολιτευτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθώς το πρόβλημα αυτό και η επίλυσή του δεν σχετίζονται με τις δυνατότητες του Δήμου, αλλά ανήκουν αποκλειστικά στο αρμόδιο Υπουργείο και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. 

Η Δημοτική Αρχή έχει εξαρχής προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, η υλοποίηση των οποίων όμως ουδόλως εξαρτάται από αυτήν.  

Το Δ.Σ. ενέκρινε τη δαπάνη για την διαφημιστική προβολή του Δήμου μας σε τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά μέσα, η οποία πλέον προσαρμόζεται στις σταθερές συγκοινωνιακές συνδέσεις του νησιού μας, μέχρι την οριστική αποκατάσταση όλων των ακτοπλοϊκών συνδέσεων. 

Επίσης τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου αναφορικά με το προσωπικό καθαριότητας και ενέκρινε την εκ νέου απασχόληση των τεσσάρων παρατασιούχων ΙΔΟΧ που δυνάμει της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρέπει να απολυθούν. Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν.4479/2017 οι παρατασιούχοι θα συνεχίσουν να απασχολούνται με νέες συμβάσεις μέχρι την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, που θα γίνει εντός των επομένων μηνών. 

Το Δ.Σ. και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θεωρούν ότι η συνέχιση της εργασίας τους είναι άκρως απαραίτητη για λόγους δημόσιας υγείας. 
Τέλος, το Δ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στο "Δίκτυο Νήσων Ενάλιων Διαδρομών", που αποτελεί μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκύρου κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και στόχο έχει την τουριστική ανάπτυξη των συμμετεχόντων νησιών μέσα από τον καταδυτικό και ενάλιο τουρισμό, με αρκετά μεγάλες πιθανότητες προσέλκυσης χρηματοδοτήσεων
--------------------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
--------------------------------------------.