Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής την Τρίτη 6/6/17 διεξήχθη η δημοπράτηση της "Μελέτης σκοπιμότητας και γενικού σχεδίου ανάπτυξης για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεως στον κρατικό αερολιμένα Κυθήρων", προϋπολογισμού 35.000 ευρώ με Φ.Π.Α.


Στην δημοπράτηση παρουσιάστηκε ένας πλειοδότης και στον οποίο κατεχωρήθη η δημοπρασία. Θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την γραφειοκρατική επικύρωση από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας και εν συνεχεία θα προχωρήσει η ανάθεση της μελέτης.

Σύμφωνα πάντα με την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας η όλη γραφειοκρατική διαδικασία υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 2 μήνες για να ξεκινήσει η φάση της μελέτης.

Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά δεν θα υπάρξουν άλλα προσκόματα, και να υπενθυμίσουμε ότι είναι μια μακρόχρονη πια υπόθεση που μόνο γέλωτα προξενεί, όταν ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησης ομιλούν και κηρύττουν περί ανάπτυξης και προόδου......

Δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να πούμε ότι ένα λειτουργικό αεροδρόμιο που δέχεται μεγάλα αεροσκάφη αποτελεί σημαντικό πόλο εξέλιξης, ανάπτυξης και προόδου, για ένα τόπο όπου από χρόνια στερείται του πολυτίμου αγαθού της συνεχούς και απρόσκοπτης συγκοινωνίας, από  αέρος και από θαλάσσης.
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------