Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Άρνηση Ειρηνοδίκη για... τυπικούς λόγους (!) σε συμβασιούχους Δήμου

Σήμερα, η Ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης, δεν αποδέχθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής, των τριών απολυμένων συμβασιούχων Καθαριότητας τού Δήμου Νεάπολης – Συκεών, σύμφωνα με ρεπορτάζ και αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr. 


Στα αξιοσημείωτα - σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες μας - ότι, στην απόφαση, δε γίνεται αναφορά στους ουσιαστικούς λόγους αυτής (εργασιακή σχέση - πρόκειται για συμβασιούχους που δεν εργάστηκαν με συνεχές 24μηνο, αλλά ανά περιόδους σε σειρά ετών), αλλά σε τυπικούς, δηλαδή η Ειρηνοδίκης δεν μπήκε στην ουσία του θέματος, παραπέμποντας την υπόθεση για τα τέλη Ιουνίου, όπου θα εκδικασθεί η κύρια αγωγή και των λοιπών 32 συμβασιούχων Καθαριότητας τού Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι, - όπως έχει ήδη παρουσιάσει το epoli.gr - όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, “πήρε πίσω” αρχική του Απόφαση (Απόφαση 1554/2016) για αυτοδίκαιη παράταση μέχρι 31/12/2017, των ισχυουσών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των 35 ατόμων, που απασχολούνταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας τού Δήμου, σε εφαρμογή τού άρθρου 16 τού Ν. 4429/2016 - σημειωτέον είχε εγκριθεί από τον αρμόδιο Επίτροπο - και με νέα Απόφασή του (Απόφαση 424/2017), τροποποίησε την αρχική, μειώνοντας, μάλιστα, την διάρκεια παραμονής των εν λόγω τριών συμβασιούχων στην υπηρεσία, “στέλνοντάς” τους από τη Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου στην ανεργία, αφού με τη νέα του αυτή τροποποιητική Απόφαση, τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, έληξαν οι συμβάσεις τους.

Με τη σημερινή δικαστική απόφαση, παρατείνεται για ακόμη δύο μήνες η αγωνία των συμβασιούχων...
-------------------------
Πηγή:  epoli.gr
-------------------------