Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Συνέλαβαν δύο διακινητές στον Γερολιμένα

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, στην οποία συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα παραπλέοντα Φ/Γ πλοία «AMETHYST» ελληνικής σημαίας και «DILEK» σημαίας Cook Islands, καθώς και το Ε/Π-Α/Κ «ΜΙΧΑΗΛ» Ν. Καλαμάτας 316.

Το «DILEK» εντόπισε το Ι/Φ «SHEPAKI» σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου, και το ρυμούλκησε συνοδευόμενο από το «AMETHYST» στον όρμο Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του «ΜΙΧΑΗΛ» και συνοδευόμενο από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσέγγισε και προσέδεσε στο αγκυροβόλιο του εν λόγω όρμου, από όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 36 πρόσφυγες, καθώς επίσης και 2 αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος.
----------------------
Πηγή : apela.gr
----------------------