Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καλές Γιορτές με το Σκοτάδι....

Στο σκοτάδι και χωρίς τηλέφωνο τα μισά Βάτικα και τα Κύθηρα εδώ και ώρες χωρίς την πιθανότητα απόψε να διορθωθεί η βλάβη, όπως απάντησαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ και του ΟΤΕ σε τηλεφωνήματα κατοίκων που διαμαρτύρονται έντονα.

Με θερμοκρασίες που αγγίζουν το μηδέν, όλοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες στο έλεος του κρύου.

Κάποια στιγμή ΔΕΗ και ΟΤΕ θα πρέπει να δώσουν λόγο για την ανεπάρκεια τους στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Αμείλικτες οι υπηρεσίες όταν αδυνατούν να πληρωθούν οι λογαριασμοί και κόβουν ρεύμα τηλέφωνα και αναίσθητες όταν αφήνουν ανθρώπους στο έλεος μέσα στο κρύο.

Χωρίς κανάλια όλα τα Βάτικα και Κύθηρα (πιθανόν λόγω μη λειτουργίας των αναμεταδοτών), χωρίς σταθερό τηλέφωνο στις περισσότερες περιοχές (πιθανόν γιατί εξαντλήθηκαν οι μπαταρίες των ΚΑΦΑΟ....).

Ανοχύρωτη πόλη, ανοχύρωτη περιφέρεια, ανοχύρωτη χώρα, πνιγμένη σε μια κουταλιά νερό η καλύτερα στερούμενη εναλλακτικής τροφοδοτικής πηγής για καίρια και σημαντικά μέσα επικοινωνίας.

Και ακόμα χειρότερα, αν γίνεται, με παραλυμένες υπηρεσίες που στο πρώτο τσακ που κάνει η τσακμακόπετρα και αποτυγχάνει σηκώνουν ψηλά τα χέρια και λένε "θα δούμε μετά τις γιορτές"...

Και μετά σαν ειδήμονες μαζεύονται γύρω από καρεκλίτσες {πνευματικά αναπήρων} κάποιου σαπιοκάναλου και συμβουλεύουν για ανάπτυξη και οικονομικό θαύμα {ενώ έχουν εξασφαλίσει εσαεί ένα καλό μισθουλάκο και όχι σαν κάποιους άλλους που ικετεύουν για ένα μεροκάματο...}

Για άλλους λοιπόν γιορτές και για κάποιους σκοτάδι και απομόνωση.... Αυτό ίσως τελικά σημαίνει το "Καλές Γιορτές"....
-------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από Συμβαίνει Τώρα
--------------------------------------------------------------------------------