Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη Δημοτικής αρχής σε δημόσιες υπηρεσίες

Μαζί με τους συνεργάτες μου, επισκεφθήκαμε χτες και προχτές δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας για την ανταλλαγή ευχών ενόψει του Νέου Έτους. Βρεθήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Γηροκομείο και την Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Ελέσα όπου ο Διοικητής μας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη. 


Κατά την επίσκεψή μας στο Λιμεναρχείο Διακοφτίου έθεσα στον Λιμενάρχη κ. Βασιλειάδη το μείζον ζήτημα της παραμονής του δουλεμπορικού σκάφους στα βράχια από τις 13 Αυγούστου 2016 και τον ενημέρωσα ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για την διαχείριση ή την απόμακρυνσή του, καθώς 6 μήνες μετά το συμβάν, αυτό περνά στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.




Η μεγάλη καθυστέρηση στην απομάκρυνση του σκάφους και η αλληλομετάθεση της ευθύνης διαχείρισής του ανάμεσα στις υπηρεσίες, αποτελεί ήδη αντικείμενο νομικής έρευνας από τον Δικηγόρο του Δήμου καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί το νησί μας σε αποθήκη δουλεμπορικών σκαφών όπως συμβαίνει π.χ. με το Λιμάνι της Κω, όπου παραμένουν 652 (!!!) κατασχεμένα σκάφη που Κύριος οίδε πότε, πως και με ποιό τρόπο θα απομακρυνθούν από εκεί.
Ο Δήμος δεν πρόκειται να αναλάβει κανενός είδους κόστος που δεν θα αφορά στις άμεσα προβλεπόμενες εκ του Νόμου και σαφείς αρμοδιότητές του, και θα διασφαλίσει την αισθητική και την προστασία της δημόσιας υγείας της περιοχής, ακόμα και αν χρειαστεί να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.



--------------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης - Δήμαρχος Κυθήρων
--------------------------------------------------------------