Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ετήσιο Μνημόσυνο Απανταχού Αντικυθηρίων

Τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου το κατ΄ έτος Ιερόν Μνημόσυνον των μεγάλων ευεργετών και απανταχού κεκοιμημένων Αντικυθηρίων, που γίνεται με πρωτοβουλία της Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων "Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ". 


Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ μετά πλειάδος Ιερέων και Διακόνων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Αριστοτέλη Asiimwe από την Ουγκάντα, του οποίου τον Γάμο είχε ευλογήσει στην μακρινή αφρικανική χώρα ο Σεβασμιώτατος τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων απηύθυνε πατρικούς λόγους στο νέο Διάκονο, ο οποίος με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνά θα αναλάβει το δύσκολο ιεραποστολικό έργο της δημιουργίας ορθόδοξης κοινότητας και ενορίας στη νότιο Ουγκάντα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο των Αντικυθηρίων, στο οποίο παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο εξ Αντικυθήρων καταγόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενώσεως των Αντικυθηρίων κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου και πολλοί Αντικυθήριοι του Λεκανοπεδίου.














------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------------