Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δημόσιο: Χρηματοδότηση για Φορείς χωρίς υπαλλήλους και γραφεία!

Μία πρώτη λίστα με οκτώ (8) Φορείς - "φαντάσματα" του Ελληνικού δημοσίου, που ενώ χρηματοδοτούνται, ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν, με κάποιους εξ αυτών να εμφανίζονται χωρίς υπαλλήλους (!), ακόμη και χωρίς γραφεία (!), κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την "κινητικότητα" στο Δημόσιο, ο κ. Αμυράς παρουσίασε τρανταχτά παραδείγματα της "κακοδαιμονίας" που κατατρύχει το Ελληνικό δημόσιο, όπως:
  • το ΕΚΕΜ (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών) του Υπ. Εξωτερικών το οποίο χωρίς ούτε έναν υπάλληλο, ούτε ένα γραφείο, επιχορηγήθηκε με 137.000 € το 2015 και 99.000 € το 2016!
  • το ΣΑΣΘ (Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών, το οποίο δεν έχει ούτε μία οργανική θέση, λαμβάνει ετησίως 350.000 €!
  • το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και Ναυτικού Δικαίου, του Υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο διαθέτει μόλις έναν (1) υπάλληλο, αλλά δέχτηκε επιχορήγηση για το 2015 και το 2016 ύψους 40.000 €!
  • το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης) του Υπ. Περιβάλλοντος, το οποίο απασχολεί μόνο έναν (1) υπάλληλο, έλαβε το 2015 χρηματοδότηση ύψους 36.400 €!
  • το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας του Υπ. Εσωτερικών δεν διαθέτει προσωπικό, ούτε γραφεία, ωστόσο το Υπουργείο αρνήθηκε να δώσει στοιχεία επικαλούμενο λόγους απορρήτου...
  • η ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) του Υπ. Περιβάλλοντος, η οποία χρησιμοποιεί ένα κτίριο, χωρίς ωστόσο να διαθέτει υπαλλήλους, αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιεί ένα παραχωρημένο κτίριο από το Υπ. Περιβάλλοντος.
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από έρευνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, η οποία κατά το διάστημα Μαΐου - Ιουνίου 2016 έθεσε σχετικές ερωτήσεις σε δεκατέσσερα (14) Υπουργεία. Απάντησαν μόνο τα δέκα (10). «Οι δε απαντήσεις τους ελλιπείς», σχολιάζει το Ποτάμι και προσθέτει:
«Ο κ. Αμυράς θα επανέλθει με νέα στοιχεία για επιπλέον "μαύρες τρύπες" διοχέτευσης του δημοσίου χρήματος σε εποπτευόμενους φορείς».
--------------------------
Πηγή:  epoli.gr 
--------------------------