Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Νεκρός ο 33χρονος που αγνοείτο στη Ζάκυνθο

Νεκρός ανασύρθηκε ο 33χρονος άντρας που αγνοείτο στη Ζάκυνθο, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Ο άντρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης και βρέθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σήμερα το πρωί.



Τον 33χρονο βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Την σορό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Το νησί αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου.

Ειδικότερα, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έχουν πλημμυρίσει οικίες και καταστήματα. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο και αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρενέβη για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.
-----------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
-----------------------