Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Βαθιά κρίση ξέσπασε στην ΕΡΤ

Βαθιά κρίση έχει ξεσπάσει στην ΕΡΤ δεκαεπτά μήνες μετά την ανασύστασή της ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη και τον τομεάρχη Ειδήσεων Σταύρο Καπάκο.

Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Ο μεν Ταγματάρχης καταλογίζει στον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης ότι λειτουργεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, του χρεώνει «ΕΡΤοπενίτικα» χαρακτηριστικά στην ενημέρωση, χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης αλλά και ότι δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν δεν έχει εμφανιστεί κάποιο νέο ενημερωτικό πρόγραμμα..

Ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ ισχυρίζεται, σύμφωνα με πηγές απο την Αγία Παρασκευή, ότι ο διευθύνων σύμβουλος ενεργεί ως σκιώδης προϊστάμενος των ειδήσεων και του έχει αφαιρέσει αρμοδιότητες παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Καπάκος δέχτηκε να αναλάβει την ΕΡΤ με την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι θα λειτουργεί με αυτοτέλεια και αυτονομία κινήσεων.

Το ΔΣ της ΕΡΤ αργά το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε την αποπομπή του Καπάκου ( αποστάσεις κρατάει ο πρόεδρος της Διονύσης Τσακνής) πλην όμως η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί.

Ενδεχομένως διότι τα μέλη του αναλογίζονται ότι θα είναι το μοναδικό ΔΣ που καρατομεί τον επικεφαλής των ειδήσεων επειδή  του έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες.

Το ζήτημα έχει φτάσει ως το Μαξίμου και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία για συνεννόηση μεταξύ  των «δύο αντιπάλων».

Κάτι τέτοιο, εκτιμούν κύκλοι της ΕΡΤ, θα γίνει το αργότερο έως την Τρίτη   
------------------------------
Πηγή: Τα ΝΕΑ
------------------------------