Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Νεκτάριος Καλαντζής για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα, που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) στις 29 Σεπτεμβρίου, το Μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ Νεκτάριος Καλαντζής δήλωσε χαρακτηριστικά : 

"Σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ναυτιλίας, της ασφάλειας στη θάλασσα και στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Η ελληνική ναυτιλία αποτελούσε και αποτελεί πρωταγωνιστή και πρωτοπόρα στο παγκόσμιο ναυτικό εμπόριο. Τόσο η ποντοπόρος ναυτιλία, με την πρωτιά της στα πέρατα του κόσμου, όσο και αυτή των ακτοπλοϊκών γραμμών, δημιουργούν την παγκόσμια δύναμη, που δίνει εδώ και χρόνια ώθηση τόσο στην ελληνική οικονομία, με το ναυτιλιακό συνάλλαγμα, όσο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η ελληνική ναυτοσύνη, οι έλληνες καπετάνιοι, μηχανικοί και ναυτικοί ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου με πλοία έχοντας την ελληνική σημαία. Αυτή την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας μας, θα πρέπει να προστατεύσουμε την ελληνική ναυτιλία από τους ξένους ανταγωνιστές της, αφού είναι αυτή που θα μας δώσει νέες θέσεις εργασίας στα πλοία μας, αλλά και δώσει ώθηση ως την οικονομία μας, ως τον οικονομικό πυλώνα της Ελλάδας ΄΄. 

Ο Νεκτάριος Καλαντζής καταλήγοντας δήλωσε: ΄΄ Τα ελληνικά εμπορικά λιμάνια μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στη χώρα μας και η δημιουργία cluster και σύνδεσης με άλλα μέσα μεταφοράς, μπορούν να κάνουν την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο. Ακόμη, η ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των μικρών νησιών και κατά τους χειμερινούς μήνες, με σύγχρονες προδιαγραφές στα περισσότερα λιμάνια του Αιγαίου και οι σύγχρονες μαρίνες, θα φέρουν επιπλέον τουρισμό στα νησιά, με ταυτόχρονη δημιουργία σύγχρονων σταθμών με προδιαγραφές για τα κρουαζιερόπλοια΄΄.