Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Διαδικασίες κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών, δομές στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών και λοιπές διατάξεις

To Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων θέτει σε δημόσια διαβούλευση το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ:
«Διαδικασίες κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών, δομές στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών και λοιπές διατάξεις»

 
Ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του συστήματος παραγωγής δημοσίων και ιδωτικών τεχνικών έργων και υποδομών της χώρας και τη θεσμοθέτηση διαδικασιών κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας αυτών επί του σχεδίου νόμου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την Δευτέρα 17-10-2016 .

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Χρήστος Σπίρτζης
----------------------------------------------------------------- 
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
----------------------------------------------------------------- 

Σχόλιο Δημάρχου Κυθήρων:

ΜΠΡΑΒΟ! Ακόμα ένα βήμα στην αύξηση της γραφειοκρατίας, στην εκτράχυνση των διαδικασιών και στην υπεραπασχόληση του προσωπικού που αφορά στην εκτέλεση των δημοσίων, δημοτικών αλλά και ιδιωτικών (γιατί άραγε;;;) έργων! 

Και ενώ ο τίτλος αναφέρεται σε διαφάνεια (λες και μέχρι τώρα ό,τι κάναμε με το υπάρχον νομικό πλαίσιο ήταν σκοτεινό, κρυφό, υπόγειο και αδιαφανές! Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι δηλαδή!), ΟΥΔΕΙΣ διαβουλεύτηκε με την Αυτοδιοίκηση και κυρίως με τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους για το αν έχουν προσωπικό για να κάνουν σωστά και να τηρήσουν όλες αυτές τις παράλογες διαδικασίες που αποφάσισαν κάποιοι ερήμην μας.

Στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη στα Κύθηρα θα προτείνω δημοσίως να προχωρήσουμε οι Δήμαρχοι σε προειδοποιητική αποχή (όχι δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε!) προκειμένου να ταρακουνήσουμε κάποιους φωστήρες γιατί η κατάσταση με την γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει τα όρια... ΕΛΕΟΣ!