Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σάλος με τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών -Τι λένε τα κόμματα

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών.
Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος κινούνταν πεζός στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου με τον αστυνομικό συνοδό του, καθώς εκτελούσε την υπηρεσία του στο κέντρο της Αθήνας (για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας), λόγω της πορείας αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστών υπέρ των προσφύγων, που βρισκόταν σε εξέλιξη.



Μόλις η συγκέντρωση τελείωσε, ο διοικητής της Τροχαίας άρχισε περπατώντας να κατηφορίζει την οδό Πανεπιστημίου, με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στην υπηρεσία του.
Φορώντας τη στολή του και ενώ περπατούσε στην οδό Πανεπιστημίου, έγινε αντιληπτός από μικρή ομάδα αγνώστων (πιθανότατα 4 άτομα). Αυτοί με πρωτοφανή βιαιότητα του επιτέθηκαν και άρχισαν με μπουνιές και κλωτσιές να τον χτυπούν στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ χρησιμοποίησαν και καδρόνια.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής των Εξαρχείων, με τον διοικητή της Τροχαίας να έχει πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό ότι η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε.

Με τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του και του εξέφρασε τη συμπάθειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διαμαντόπουλος υπέστη ελαφρά διάσειση και έχει εκδορές και μώλωπες. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης.

«Ολοι ξέρουμε από πού προήλθε ο ξυλοδαρμός»
Στελέχη της ΝΔ από το πρωί καταδικάζουν την επίθεση, πετώντας τα καρφιά τους.
Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καλεσμένη στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως», είπε: «Εχει χαθεί η μπάλα. Ολοι ξέρουμε από πού προήλθε ο ξυλοδαρμός του διοικητή».

«Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας», έγραψε στο Twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών
Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας
— Όλγα Κεφαλογιάννη (@olgakef) 30 Αυγούστου 2016

Ο κ. Δένδιας έγραψε: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γ. Διαμαντόπουλο, για την βίαιη επίθεση που δέχθηκε. Η επίθεση των ακροαριστερών ταγμάτων εφόδου σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι μία ακόμη ένδειξη της κατάλυσης του Κράτους στην πρωτεύουσα. Η χώρα βυθίζεται στην ανομία και τα όργανα της Πολιτείας δέχονται βίαιες επιθέσεις υπό την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και στη δημόσια ασφάλεια, όπως και σε άλλους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, οι κυβερνώντες αποδεικνύονται ολίγιστοι.

O B. Κικίλιας, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Δημόσιας τάξης έγραψε: Ο διοικητής τροχαίας αιμόφυρτος μετά από ξυλοδαρμό στο κέντρο της Αθήνας! Διέφυγαν στα Εξάρχεια οι δράστες. Πόσο πιό κάτω κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Η φωτογραφία που ανάρτησε ο κ. Βορίδης



ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί ο Τόσκας
Για ανικανότητα να προστατεύσει όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τα ίδια τα στελέχη της Αστυνομίας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, ζητώντας, παράλληλα, την παραίτησή του. Αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».
-----------------------------------
Πηγή: iefimerida.gr
-----------------------------------