Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Στις φλόγες η Χίος, ο Ασπρόπυργος και το Μενίδι

Φωτιά σε εξέλιξη και σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.


Σε νοσοκομείο της Αθήνας πρόκειται να διακομιστεί μια 64χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά από την πυρκαγιά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η διοικήτρια του νοσοκομείου του νησιού Ελένη Βουτιέρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν καεί κατοικίες.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο και Μενίδι

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν από το βράδυ της Πέμπτης 70 πυροσβέστες στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Οι φλόγες έκαιγαν σε πευκόφυτη περιοχή και δεν απείλησαν κατοικίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δυο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησΣης. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 3.30 τα ξημερώματα στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνος και μπήκε από τον δήμο Αχαρνών στα Άνω Λιόσια έχει οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη η φωτιά ξέσπασε σε αραιοκατοικημένη περιοχή και έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Έχει καεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε μέσα φιάλες και γίνεται ερευνά από την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.
---------------------------------
Πηγή:  Καθημερινή
----------------------------------