Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους VS ακτοπλοϊκών εταιρειών!

Ακόμη και τώρα στην καρδιά του καλοκαιριού ο «πόλεμος» τιμών μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους καλά κρατεί.

Για του λόγου το αληθές το Theseanation «έβγαλε» εισιτήρια με την γνωστή αεροπορική εταιρεία, από Αθήνα για Σαντορίνη και πρόλαβε να κλείσει με 88,93 ευρώ «πήγαινε έλα» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου, ενώ περίπου το ίδιο διάστημα (17-20 Ιουλίου) το πιο φθηνό ακτοπλοϊκό εισιτήριο που βρήκε ήταν με συμβατιικό πλοίο στα 80 ευρώ «πήγαινε-έλα» στην οικονομική θέση/κατάστρωμα.


Προφανώς άλλες ημέρες τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πολύ ακριβότερα ωστόσο το παράδειγμα είναι ενδεικτικό του ανταγωνισμού που έχει ενσκήψει μεταξύ ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών σε ορισμένους προορισμούς. Παράλληλα ανταγωνισμός υπάρχει και μεταξύ ακτοπλοϊκών εταιρειών και κυρίως μεταξύ ταχύπλοων και συμβατικών πλοίων ειδικά στις γραμμές των Κυκλάδων.

Προσφορές

Πάντως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ακόμη και αυτή την περίοδο της υψηλής ζήτησης «τρέχουν» σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις για τους επιβάτες. Ενδεικτικά η Blue Star Ferries, ανακοίνωσε έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω, μια προσφορά που ισχύει για όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση στα τέσσερα αυτά νησιά που επλήγησαν από το προσφυγικό. Επίσης εκπτώσεις και προσφορές παρέχει και η Minoan Lines, η οποία έχει διάφορα πακέτα για όλες τις κατηγορίες επιβατών από παιδιά και οικογένειες μέχρι νέους και ηλικιωμένους για την γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο.

Τέλος η Αegean Speed Lines προσφέρει μεταξύ άλλων μία νέα κατηγορία μειωμένου ναύλου μέχρι 35%, η οποία ισχύει για  περιορισμένο αριθμό θέσεων, στην Οικονομική Θέση, σε κάθε δρομολόγιο. Επίσης στα βραδινά δρομολόγια επιστροφής στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων (Πειραιάς – Σέριφος – Σίφνος – Μήλος) προσφέρει έκπτωση μέχρι και 30% ανάλογα τον προορισμό.
------------------------------------------
Πηγή:   .theseanation.gr
------------------------------------------