Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

...ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ "ΠΕΤΡΕΣ"!

...Aβάδιστα και αβίαστα προκύπτει από την όλη σκέψη και συμπεριφορά των αρμοδίων του ΑΔΜΗΕ και του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μετά και από την ενημέρωση που έκαναν στους δημότες Μονεμβασίας προχθές, Δευτέρα, ότι δεν βρίσκουν κάτι σημαντικό να υπάρχει στον τόπο να προστατευθεί.

Ο ΑΔΜΗΕ, άλλωστε, με "εξαιρεικά ΕΠΕΙΓΟΝ" έγγραφό του από τις 9 Ιουνίου, ζητούσε από την αρμόδια υπάλληλο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος να ΑΚΥΡΩΣΕΙ στην ουσία τον υπό τελική έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό Βοιών, βάσει του οποίου θεσμοθετούνται φυσικά μνημεία και προστατευόμενες περιοχές στον πρώην δήμο Βοιών.

 
Συγκεκριμένα, ζητούσε από την έρμη την αρμόδια υπάλληλο να συμπεριλάβει (sic) στον ΓΠΣ τους σχεδιασμούς του ΑΔΜΗΕ για εγκατάσταση πυλώνων στην περιοχή.
Γιατί, όπως σημείωνε με πολύ κομψό ομολογουμένως τρόπο ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μπλάνας, βάσει των όσων ισχύουν στον υπό έγκριση ΓΠΣ, η όδευση πυλώνων και όλων των σχετικών "δεν προβλέπεται" (sic).

...Νωρίτερα, ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ ο κ. Α Γεωργόπουλος (δεν έχω καταλάβει και πόσοι Πρόεδροι υπάρχουν σ' αυτό το ευαγές Ίδρυμα), είπε σε εμένα την ίδια ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (μέλος της επιστημονικής ομάδας για το Απολιθωμένο Δάσος της Αγίας Μαρίνας, σημειωτέον), ότι έπειτα από επιτόπια έρευνά του, διαπίστωσε ( ! ) ότι στην Αγία Μαρίνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Απολιθωμένο Δάσος!
Κάτι πέτρες είδε μόνον ο κ. Γεωργόπουλος.. Και αρχικώς, όπως που τόνισε, σκόπευαν να περάσουν από ΑΥΤΕΣ τις πέτρες το καλώδιο!
Αλλά, άντε, χαριστικώς ΔΕΝ το κάνουν!

...Τα παραπάνω είναι δύο πολύ χαρακτηριστικά δείγματα της αδιαφορίας των Κυρίων αυτών για τον τόπο μας, της ιδιοτελούς "επιστημοσύνης" τους, της προχειρότητας και της εξωφρενικής αλαζονείας τους.
Αλλά και του πόσο τελικά βιάζονται να βάλουν "χέρι" στα 200 εκ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ για τη διασύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου και να κάνουν, παράλληλα, και τα χατήρια στους βΑΠΕτζήδες που περιμένουν με τις ανεμογεννήτριες και τα εργοστάσια υπό μάλης.

Αιδώς Αργείοι.
-----------------------------------
Καλλιόπη Λιβανού
-----------------------------------

Σχόλιο Σελίδας:  

 Πρέπει να εεπισημανθεί ότι "Οι ευγενικοί κύριοι" του ΑΔΜΗΕ πιθανόν να έχουν πάρει παραδείγματα απα κάποιους αλλόθρησκους που και εκείνοι απλά "πέτρες" έβλεπαν στην Παλμύρα και μάλιστα επειδή τους εμπόδιζαν να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω θεώρησαν καλό να τις σπάσουν και να τις κάνουν χαλίκια. 

Έτσι λοιπόν καλό είναι να τους χρωστάμε και κάποια ευγνωμοσύνη μια και δεν πρότειναν στην συγκεκριμένη θέση με τις "πέτρες" να δημιουργηθεί  λατομείο που θα εξύψωνε το ΑΕΠ της περιοχής.....!!!!!!!!