Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μιαούλεια

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων παρευρέθη το τριήμερο 24 -26 Ιουνίου  στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και των θαλασσομάχων της Ύδρας.

Το βράδυ της Παρασκευής παρευρέθη στη συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Έλενας Πέτα που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ύδρας.  

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στη μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη  από το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και της καύσης της Οθωμανικής Φρεγάτας.

Την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, παρευρέθη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας  και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη στο κάστρο του Κάβου.

Η βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο της Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη,  τον κ. Τάκη Τζαμαριά που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων, τους εθελοντές που κάθε χρόνο καταθέτουν την ψυχή τους, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις για τις ωραίες στιγμές και την ευκαιρία που μας δόθηκε να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία μας αναβιώνοντάς  την.