Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μια ακόμα "ερινύα" γραφειοκρατείας της ΥΠΑ στέλνει τους επισκέπτες των Κυθήρων στην ταλαιπωρία....

Πρόσφατα απαγορεύθηκε από τον αερολιμενάρχη ΚΥΘΗΡΩΝ η παράδοση των προ-κρατημένων Οχημάτων όλων των εταιριών ενοικιασης αυτοκινήτων (πλην της panayotis rent a car που έχει μισθωμένο γραφείο) μέσα στον ελεύθερο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου ΚΥΘΗΡΩΝ. 

Διατάχθηκε έξωση ὀλων των υπολοίπων εταιριών ενοικίασης οχημάτων από τον ελεύθερο χώρο του αεροδρομίου και αναγκαστικά τα οχήματα πρέπει να παραδίδονται στο δρόμο έξω απο το αεροδρόμιο. 


Με αυτό τον τροπο ο επισκέπτης του νησιού, ο οποίος έχει επιλέξει εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων άλλη απο την μοναδική εταιρία που έχει μισθωμένο γραφείο στο αεροδρόμιο "τιμωρείται" και αναγκάζεται να περπατά 200-300μετρα μακριά, εκτός αεροδρομίου, για να δεχθεί την υπηρεσία που του παρέχεται στο δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα και αναγκασμένος να μεταφέρει τις αποσκευές του μόνος του και ειδικά τις ημέρες όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ανυπόφορες.


Μια ακόμη ανεγκέφαλη γραφειοκρατική πρωτοτυπία βασισμένη σε διατάξη του 2008 που έχει τελείως διαφορετική ερμηνεία και αφορά ουσιαστικά τελείως διαφορετικές εμπορικές δραστηριότητες, πλην όμως στο "φτωχό μυαλό" των υπαλλήλων της ΥΠΑ φαντάζει σαν "εκτέλεση καθήκοντος".


Κάποιος ανόητος προϊστάμενος και κάποιος ευφάνταστος υφιστάμενος πρωτοτυπούν και προσθέτουν ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του τουρισμού στο νησί..   Μήπως πια είναι καιρός όλα αυτά τα τρωκτικά που λυμαίνονται τόσα χρόνια τα ελληνικά αεροδρόμια να πάνε εκεί που έπρεπε να πάνε εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή στο σπίτι τους..... και τα περιφερειακά αεροδρόμια να περάσουν οριστικά πια στην ιδιωτική πρωτοβουλία όπως και τα μεγαλύτερα που ήδη πέρασαν... ;;;;;;

Ήδη οι επαγγελματίες του χώρου απευθύνθηκαν σε νομική βοήθεια αιτώντας την συνδρομή του συνηγόρου του πολίτη:  


ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

                                                                                                ΚΥΘΗΡΑ 25/6/2016



     Οι κάτωθι αναγράφοντες εκπροσωπούμε εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων με έδρα τα Κύθηρα. Σύμφωνα με τη νόμιμη άδεια λειτουργίας των εταιριών μας έχουμε τη δυνατότητα να παραδίδουμε τα προ-κρατημένα οχήματα μας οπουδήποτε εντός των Ορίων της έδρας του Δήμου Κυθήρων. 

Πριν από περίπου 2 μήνες ενημερωθήκαμε προφορικά από τον αερολιμενάρχη Κυθήρων ότι η δραστηριότητα αυτή απαγορεύεται εντός του αερολιμένα. Έπειτα από έγγραφο ερώτημα όλων των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων με έδρα τα Κύθηρα, μας κοινοποίησε ο ίδιος ο αερολιμενάρχης έγγραφο της ΥΠΑ που ενημερώνει όλους τους αερολιμενάρχες της χώρας πως "βάση της αερολιμενικής διάταξης 1, παράγραφος 6.14" απαγορεύεται εντός του αερολιμένα οποιαδήποτε εμπορική ή μη δραστηριότητα από φυσικά ή νομικά πρόσωπα χωρίς προηγουμένως την άδεια του αερολιμενάρχη". 

Εν συνέχεια ενώ καταθέσαμε έγγραφο ενημέρωσης της δραστηριότητας που πραγματοποιούμε εντός του χώρου του αερολιμένα και ζητούμε "για τυπικούς λόγους" την έγκριση αυτού, ο αερολιμενάρχης χωρίς να προηγηθεί έγγραφη εντολή απαγόρευσης ή άρνησης παραχώρησης της εν λόγω άδειας, μας επέβαλε πρόστιμο 500€ έκαστο και απειλεί προφορικά ότι θα συνεχίζει να επιβάλει υψηλότερα πρόστιμα σε περίπτωση που θα συνεχίσουμε να ασκούμε την προαναφερόμενη δραστηριότητα εντός του αερολιμένα Κυθήρων. 



Θεωρώντας πως στερούμαστε των νόμιμων δικαιωμάτων μας ζητούμε την παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη.

Προς ενημέρωση σας επισυνάπτουμε:

Α. Το έγγραφο των εταιριών μας προς τον αερολιμένα 

Β. Την απάντηση του αερολιμένα.

Γ. Το έγγραφο ενημέρωσης δραστηριότητας

Δ. Την εισήγηση του αερολιμενάρχη προς την προϊστάμενη του αρχή 

Ε. Την αερολιμενική διάταξη 1

ΣΤ. Την ενημέρωση απαγόρευσης του αερολιμενάρχη Κυθήρων




Με εκτίμηση,

Ο Αιτούντες,



1.    Δρακάκης Παναγιώτης – drakakis rent a car

2.    Πετσάς Φίλιππος – Active rent a car

3.    Ζαχουλίτου Άννα – Anna rent a car

4.    Δευτερεύος Ιωάννης – Cerigo rent a car

5.    Σκλάβος Βρεττός – Abramis rent a car

6.    Χλαμπέας Γιάννης – Hlabeas rent a car


Πιστεύουμε όμως ότι η νομική-δικαστική μέθοδος είναι, τουλάχιστον σε αυτή την χώρα, ένα άπιαστο όνειρο και απλός ευσεβής πόθος.  Έως τότε λοιπόν καλούνται όλοι οι "ατυχοι" επισκέπτες τουρίστες, που έκλεισαν με κάποιο άλλο πρακτορείο ενοικίασης οχήματος, εκτός του ενός, εντός του αεροδρομίου, να "ζαλώνονται" τα μπαγκάζια τους και να κάμουν μια "Κυθηραϊκή σάουνα", έτσι για το καλωσόρισμα που λένε, και να προπονούνται κάνοντας κανένα τετρακοσάρι για να παραλάβουν το όχημα τους........

Λυπηρό, αστείο και γελοίο συγχρόνως πλην όμως ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ελληνική δημοσιουπαλληλική  γ.....μένη παραλογία.....

-----------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------------------