Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Καταργήθηκε το πιστοποιητικό απεντόμωσης για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων

Το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Βατίκων ενημερώνει τα μέλη του ότι καταργείται το πιστοποιητικό απεντόμωσης, κάτι που κάθε ιδιοκτήτης καταλύματος το κάνει ο ίδιος με δική του ευθύνη, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει πιστοποίηση σε γεωπόνους και εταιρίες.
Καταργήθηκε το πιστοποιητικό απεντόμωσης για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τις ενέργειες της διοίκησης της ΣΕΤΚΕ, σάς ενημερώνουμε ότι καταργήθηκε η υποχρεωτική απεντόμωση (κριτήριο με Α/Α 83) που αναφερόταν στην υπ’ αρ. 21185/13.10.2014 απόφαση Υπουργού Τουρισμού «Κατάταξη σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών και καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)» (Β΄ 2840).

Η κατάργηση του πιστοποιητικού απεντόμωσης από πιστοποιημένα συνεργεία, του οποίου η λήψη ήταν υποχρεωτική εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, αποδεικνύει ότι οι συνεχείς προσπάθειες που έκανε η διοίκηση, μεταξύ άλλων, όλο αυτό το διάστημα για να αρθεί αυτή η διάταξη, τελικά πέτυχαν.

Αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να γίνει συνείδηση πλέον σε όλους ότι τα συλλογικά όργανα του φορέα μας φροντίζουν για τα δικά σας συμφέροντα. Η κατάργηση αυτής της διάταξης συνεπάγεται όφελος για εσάς €200 - €300 ετησίως!

Η Ομοσπονδία μας είναι πάντα παρούσα γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός με μεγάλη εμβέλεια δράσης και μεγάλη χρησιμότητα στον νησιώτη επιχειρηματία.
Όταν πληροφορούμαστε για τα προβλήματα που αναφύονται, οφείλουμε να παρεμβαίνουμε και να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα του κλάδου, στο μέτρο, βέβαια, του δυνατού.

Κάθε επαγγελματικός φορέας, όμως, έχει όση δύναμη του δίνουν τα μέλη του. Χωρίς ενεργά μέλη και χωρίς χρήματα, κανένας σύλλογος δεν μπορεί να δράσει αποτελεσματικά και να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, ή να τους παράσχει επαγγελματική αρωγή.

Γι’ αυτό σάς υπενθυμίζουμε ότι πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι επιχειρηματίες του κλάδου να ενισχύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν πρέπει, εξάλλου, ποτέ να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στο ΔΣ της Ομοσπονδίας είναι καθαρά εθελοντική και άμισθη …

Καταβάλλοντας, λοιπόν, ο καθένας μας αυτή τη μικρή συνδρομή προς το συλλογικό μας όργανο, κατορθώνουμε να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο για τον κλάδο μας και να δρομολογούμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο φορέας μας έχει καταφέρει πολλά έως τώρα - και αντιμετωπίζει, επίσης, πολλά ζητήματα που εκκρεμούν και πρέπει να επιλυθούν για το δικό σας όφελος. Αν σταματήσει να υπάρχει αυτή η κλαδική εκπροσώπηση, αυτός που θα ζημιωθεί θα είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος
Παναγιώτης Τοκούζης».
----------------------------------------
Δέσποινα Βαγγελόγλου
----------------------------------------