Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Δέκα νεκροί από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ.



Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ λίγο πριν από τις εκρήξεις, στον χώρο του αεροδρομίου.

Πάντως, τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερα θύματα, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη.

Οι αρχές κάνουν λόγο για δύο βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο πριν περάσουν από έλεγχο ασφαλείας.



Τούρκος αξιωματούχος, όπως και αυτόπτες μάρτυρες, περιέγραψαν ότι οι δράστες ανατινάχτηκαν αφού πρώτα άνοιξαν πυρ.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού, προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.



Μαρτυρία που επικαλείται το CNN Turk - η οποία δεν έχει επιβαιωθεί - έκανε λόγο για πυροβολισμούς οι οποίοι ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ταξί μετέφεραν δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο ματαιώνονται, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Turkish Airlines, ενώ σύμφωνα τον ίδιο, σε όσα αεροπλάνα βρίσκονται στον αέρα και προσεγγίζουν το «Ατατούρκ», θα επιτραπεί να προσγειωθούν.
--------------------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------------------