Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 29/6/2016 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις συγκροτήματος Δήμου Κορδελιού

Ο Δήμος Κυθήρων με χαρά υποδέχεται την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Ιουλίου το περίφημο χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις με χορούς της Μικράς Ασίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών είναι από τα πρώτα τμήματα που λειτούργησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού. Αποτελείται από οκτώ τμήματα που αριθμούν σε σύνολο 250 χορευτές. Παρουσιάζονται χοροί από διάφορα μέρη της Ελλάδος. 



Η χορευτική ομάδα έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό, όπου και αν εμφανίστηκε, απέσπασε τα πλέον κολακευτικά σχόλια. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή από 350 παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Οι ιστορικές σχέσεις των Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου και Κυθήρων είναι παλαιότατες, αφού στην ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης κατοικούν δεκάδες οικογένειες Κυθηρίων που μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 μετανάστευσαν εκεί απευθείας από το Κορδελιό της Σμύρνης.

Με τις εκδηλώσεις αυτές επιχειρείται η ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση των δύο Δήμων και περιοχών και η ανταλλαγή χρήσιμων πολιτιστικών εμπειριών με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης στη νέα γενιά.

 Οι εκδηλώσεις θα γίνουν:
- Κυριακή 3 Ιουλίου στην Πλατεία της Χώρας (21:00)
- Δευτέρα 4 Ιουλίου στον Προβλήτα της Αγίας Πελαγίας (21:00)
-----------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------