Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ κ. Κ. Κατσαφάδου

Με αφορμή τη διάταξη που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να κατέχουν ή να μετέχουν σε offshore εταιρείες, αρκεί οι χώρες στις οποίες είναι εγκατεστημένες να είναι «φορολογικά συνεργάσιμες», ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, με τη διάταξη που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να διαθέτουν offshore εταιρείες, δίνει ένα ακόμα δείγμα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια.


Παρέλειψαν να προσδιορίσουν ότι μόνο βουλευτές και υπουργοί που τάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, θα δικαιούνται να έχουν offshore εταιρείες, ως επιβράβευση προφανώς.

Όλα αυτά θα ήταν επιεικώς γελοία και τραγικά αν δεν κλόνιζαν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία.

Αυτό όμως ελάχιστα έως καθόλου απασχολεί τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του.
Με δεδομένο όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί με τα διάτρητα πόθεν έσχες στελεχών της κυβέρνησης , που ξεχνούν να δηλώσουν ακόμα και εκατομμύρια, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι φωτογραφική αφού έχει και αναδρομική ισχύ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει κάποιον ή κάποιους.

Υπάρχει μία και μόνο επιλογή για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα: να δώσει εξηγήσεις και να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη διάταξη.»