Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ημερίδα και σύγκλιση Σ.Α.Σ. στη Νάξο

Την Πέμπτη, 26 Μαΐου 216 πραγματοποιήθηκε στη Νάξο ημερίδα με θέμα «Θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας – Δίκτυο γραμμών και Ανάπτυξη των νησιών» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ για το έτος 2016. 


Την έναρξη των εργασιών κήρυξε το πρωί της Πέμπτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, υπό την προεδρία του οποίου διεξήχθησαν και οι εργασίες της ημερίδας.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Γιαννέλης, ο Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μ. Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου Γ.Μαργαρίτης, ο εκπρόσωπος του Ν.Ε.Ε. κ. Μ. Σαρλής, του Σ.Ε.Ε.Ν. κ. Μ. Σακέλλης, της Π.Ν.Ο. κ. Α. Μαρινάκης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Χωροταξικού σχεδιασμού και Υποδομών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Α. Μαρκάτου και ο κ. Θ. Θαλασσινός μέλος του Σ.Α.Σ. 

Στις εργασίες , συμμετείχαν επίσης δήμαρχοι νησιών των Κυκλάδων και τις Δωδεκανήσου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από την αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) του επιδοτούμενου ακτοπλοϊκού δικτύου των Κυκλάδων και στη συνέχεια ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών των Κυκλάδων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως τα νησιά που εξυπηρετούνται με επιδοτούμενες γραμμές, αλλά και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. 

Στις παρεμβάσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε ότι η χρονιά που διανύουμε ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων για την Ακτοπλοΐα, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκαν και οι αδυναμίες και συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
--------------------------------------
Πηγή:  theseanation.gr
--------------------------------------